Stormwind

Världens tröttaste tjej här.

Har snart tagit mig igenom fyra dagars hårt arbete. Fick dock en härlig uppmuntran idag av min chef, då våran avdelning ökat produceringen med 14%. Det är bra bra bra skit.
Imorgon jobbar jag sista dagen för den här veckan sen får GÄVLE finbesök. Ska bli väldigt skönt att få komma hem en sväng och andas lite, reflektera lite över tiden här i väst.
Utgång är planerad, shopping, storhandla och kalas ska också hinnas med. Sedan far jag tillbaka igen på måndag.

Ikväll har jag även varit på invigning av den nya Nudiebutiken. Gratis öl, är bra om man är sugen på den. Men det var jag inte. Så jag och J drog från alla överspända typer tidigt. En sväng in på Deli och köpa godis och nu är jag äntligen hemma i sängen. Slängt ihop lite packning, men nu orkar jag inte mer.
Dags att dö lite.

Peace.

/s.

Nu:

Varm oboy med fluff, mackor, yoghurt med frukt och bär.
//
Hello little you! ;)

Hej

En lugn eftermiddag har avverkats, tog mig ut till Skutskär, först till Ica och sen hem, åt några pannkakor innan jag tvädök i soffan och somnade. Vaknade några timmar senare, lagom pigg. Dödstrött med andra ord, tog mig till stallet och fixade klart där sen tillbaka till staden med ett stopp på citygross innan jag kom hem.
//
Tidig kväll ikväll, i morron ska det dock hävas öl igen. Idag ska jag koncentrera mig på att sova ut. Jag är fruktansvärt trött!
//
snart helg. Lovely!

wednesday break my heart

Tröttheten har slagit till, men jag gick i alla fall upp tillräckligt tidigt för att hinna laga matlåda till mig själv, avancerad matkonst i köttbullar och makaroner. Frukosten i form av ägg och bacon dagen till ära har precis lämnat tallriken. En ny arbetsdag ligger framför mig, och jag ser för ovanlighetensskull inte alls fram emot den, igår frös jag nästintill ihjäl, det var fruktansvärt kallt och jag skojar inte ett dugg. Fy farao vad kallt det var! Fingrarna gick inte att röra, dom var slagna av kylan. Resten av kroppen skakade av samma anledning.
//
Igår blev det först middag på Österns Pärla med mamma som var på genomresa, från norrland påväg till huvudstaden. Middag med efterrätt ska tilläggas, sen gick jag hem inväntade Julia som var och åt på Harrys med sin familj. Hon duschade och sen var vi redo för Pitchers. X antal liter öl, en nachotallrik och en hockeymatch senare var jag redo för sängen.
//
Nu. Onsdag. Lillördag, snar helg. Två dagar kvar. Idag ska jag inte göra något av värde alls känns det som, men jag tycker det ska bli riktigt skönt. I morron ska vi dricka öl på Pitchers igen och titta på hockey. På fredag är det ju utgång som sagt, och på lördag åker jag och Julia ned för att titta på Toms match i Sthlm. Lite shopping har vi planerat att hinna med också. Sen är det utgång och ev. pre. häng på Cava...
//
Så. Nu ska jag klä på mig alla kläder jag har för att inte frysa ihjäl, borsta tänderna och göra mig redo för en dag i frysboxen.

Heeeej!

Sa var det dags for en snabb uppdatering igen da. Bara for att liksom visa att jag lever.

Jobbet gar fint, slog nytt rekord idag och salde ivag 44 paket med melatonin och glycosamin och kanner mig mycket nojd over min insats. I sondags tog jag mitt pick och pack och flyttade ifran bajsnilo ocksa. Nilo ar ett mycket ackligt boende har nere, manga svenskar bor dar, vilket iofs kan vara bra, gemenskapen ar otrolig. Men jag hatade mitt rum och allt var sa ofrascht. Sa jag tog tva av mina nyfunna vanner i handen och drog med dom till ett annat mycket trevligare boende, Las Olas. Vi har tva sovrum, med fyra sangar. Ett vardagsrum med tv, ett kok med ugn och en tvattmaskin. Vi har ett frascht badrum och en balkong med utsikt over poolen. Ja precis, vi har namligen en pool i tradgarden, sa i morse gick jag faktiskt upp i tid och gick ut och tog nagra simtag innan jobbet. Hur skont later inte det?!

Annars sa ar det fest for det mesta, utgang 6 dagar i veckan typ. For tillfallet ar jag trott som ett svin och gar runt som en zombie. Efter de tre senaste dagarna da jag kommit hem fram festen klockan 08.00 pa morgonen ligger jag rejalt minus pa sovkontot. Inte bra emeie, jag vet. Men vad gor man inte...

Och pa lordag, da mina vanner, da far jag finbesok fran sverige. Min alskade mamma kommer ner och besoker mig. Ja, alltsa hon ska inte bo hos mig, utan hon och tva kompisar har bokat en sista minuten med hotell och allt. Fantastiskt trevligt, det ska bli skont att fa traffa henne.

Ja, och i skrivande stund haller jag pa och laddar upp typ asmanga bilder pa min resdagbok, med det verkar ta en fruktansvard tid, sa vi far se hur det gar. Men ni kan ju ga in dar och ta en liten kik senare, sa far ni se ett litet smakprov pa hur min forsta vecka pa gran canaria tillsammans med josefin kunde se ut.

Dags att ga nu mina alskade vanner. Jag saknar er alla och hoppas ni har det bra.
Pussar och kramar/Em

darlin' it's true

berättelser betyder ingeting - så länge man inte har någon att berätta dem för.

Så.

Sitter och väntar på Greppo, hon ska duscha och sen ska vi masa oss ned till Pitchers och se först Brynäs - Frölunda och lite senare väntar Zlatan. Känns som vi har en helkväll och jag funderar på att inta några öl. Eller lite vin. De får vi se, just nu lutar det dock åt ölen. Känns bra. Känns som om vi är på gång.
//
Sen torsdag - hockey igen. Fredag - Utgång med bästa Sändy och Perssons Pack. Lördag - först sthlm över dagen med Greppo sen på kvällen slår vi klackarna i taket och glasen i baren. Utgång!
//
Med andra ord kommer den här veckan att bli så jävla bra. Jag må ha varit bitter, men känner ni inte? Nu vänder det. 
//
Och det börjar ikväll. Med öl, vi har vänt många motgångar till bättre tider med det enkla receptet humle, jäst och vatten. Men glöm för gudsskull inte sällskapet, det är lika viktigt som jästen.

Spola till 1:30 in i filmen

Hand upp alla som vill föda barn sen!

Utsikt från jobbet

Tidigt i morse innan solen hade vaknat på riktigt. Nästan 6 meter upp i luften sitter jag nuförtiden. 
//

Håll alla tummar och tår...

...kära vänner!
För imorgon gäller det, första TENTAN!

Jag känner mig lugn men ändå så fruktansvärt nervös samtidigt, jobbigt det där!

Ska spela mitt äckligt pedagogiska "ekonomi-begrepps-memory" en sista gång, sen
ska jag sluta mina blå och knipa alla tummar och tår jag har!

Imorgon-10:00
Skänk mig en tanke, telepatera gärna över några ekonomiska begrepp ifall ja fått
hjärnsläpp- det skulle nämligen kunna hända!

Later
//Lina

Nu har vi slagit till igen.

Nu är dessa tre par skönheter snart påväg över atlanten...

//


blandband 002

Musik. För alla tillfällen. Vi kan göra blandband för allt. Även fast ett blandband numera är en spellista i itunes eller hos Spotify, så är det ju fortfarande en form av blandband som vi gör. Och dessa uppskattar jag mycket, jag menar. Jag har två ipods, eller egentligen inte. Jag har en, sen har jag även en iphone som då har en inbyggd ipod. Så min lilla ipod som bara är en ipod händer det att jag ger till vänner med ett uppdrag, fyll den med din musik. På så sätt får jag lyssna på musik jag inte tidigare hört, samt det enda ärliga sättet att lära känna en människa.
//
Jag är nämligen övertygad om att man kan lära känna en människa genom att gå igenom hennes musik, den berättar mycket om en person. Mer än vad många kanske tror. Så, jag gillar att få tillgång till människors spellistor och jag gillar även när människor spelar in spellistor åt mig. Sånt kan göra mig glad länge, och jag har fortfarande kvar gamla skivor från kompisar som framkallar så mycket minnen när jag lyssnar. Vissa låtar förknippar jag starkt med vissa personer, ett exempel på en låt som egentligen är dålig och som inte säger mig någonting om jag skulle höra den för första gången idag, men som jag förknippar en hel sommar med är S1 - Sommar. 
//
För mig är S1 - Sommar, varma sommardagar när vi var 15-16 år och bodde hos Magda. På dagarna var vi ute och red, på kvällarna hade vi fest i hästhagen med lägereldar. 
The Beatles - In my Life är nog den första låten jag riktigt kommer ihåg från när jag var liten. Jag älskar den fortfarande.
Lars Winnerbäck - Kom änglar representerar många känslor när jag gick tredje och sista året på gymnasiet. Lars Winnerbäck representerar nog en hel del över hur mina känslor spelade med mig i gymnasiet.
Amy Winehouse, hela albumet back to black älskade jag för några år sedan, och jag kan nog nära på varenda låt utantill. Inte för att jag någonsin skulle få för mig att ta en ton, men musiken talade till mig då.
//
Det finns så mycket musik för olika tider och tillstånd. Och hela tiden upptäcker man mer, och det är ju det som är det roliga. Att hitta ny musik. Att få blandband.
//

Måndag hela veckan.

Jobbet står för dörren. Dagens första är en dejt på Colorama. Sen så. Ska jag spackla hela dagen, med ett spackel som jag gladeligen sniffar. Det luktar så gott. Helt otroligt. Ajm in löve witt te spackel!

Söndagstankar

Ligger i sängen. Har inte rört mig ur den på snart tre timmar. Sorgligt.
Solen lyser med sin frånvaro idag, men vad gör det. Jag tänker ju knappast gå ut ändå.

Tänker på boken jag läste ut idag. Nikki Sixx dagbok. Konstaterar att han är rock 'n' roll personifierad. Önskar jag hade lite av hans talang.

Funderar på att ta fram dammsugaren, kanske slänga i en maskin tvätt eller två. Men bara att tänka tanken är ansträngande.

Lyssnar på Peter Jöbacks julalbum, längtar till julen. Välidgt mycket. Längtar faktiskt efter lite snö.
Tänker på vad svärmor sa imorse. Jul i jämtland 2009. Varför inte. Eller vara hemma. Eller kanske gran canaria.
Tänker på uppesittarkvällen den 23:e. Den är viktig och jag vill gärna inte missa den. Kommer då in på jobbet och undrar om jag får ledigt dagarna innan jul så jag kan åka hem.

Och om jag får mitt kontrakt förlängt på onsdag.
Och om jag isf kan åka hem nästa helg.

Tänker på A som jobbar. Kanske ska gå upp och ta en kaffe och göra honom sällskap ett tag.
Saknar hans närvaro som vanligt.

Har inte ätit på snart sex timmar, kanske dags att göra mat. Vad skulle den maten förställa. En apelsin och ett ägg?

Tänker att söndagar inte borde finnas.




Just nu finns det två saker jag hatar

Grannar som borrar på förmiddagarna.
Grannar som borrar på kvällarna.
//
Att använda hammare ingår också. I min hatstatistik. 

Live från fyllecellen

Seriöst, hur roligt vore inte det? Idag sänds ju allt möjligt skit på tv:n. Kan man inte sätta upp kameror likt i Big Brotherhuset i fyllecellen på polishuset? Hur stor underhållning skulle inte det vara för mig när jag kommer hem vid 4 tiden på natten efter jobbet? Stor underhållning.
Ett förslag från kollektivet borde skickas in till tvkanalerna.
//
 Jag tror femman eller trean skulle göra det bäst. 

Jag har all tid i världen.

Världen är liten. Jag känner mig, konstig. Eller? Jag vet inte. Jag ska skriva en text, jag är på skirvhumör idag. Det kanske är en början till den där boken jag ska skriva innan jag dör. Hur många är det inte som ska skriva en bok innan de dör? 
//
Men nu ska jag börja skriva en text. Känns bra. Men ni slipper den här, jag ska inte tråka ut er med en text. Det ska jag inte. Nej.

Ang. Dr. Martens.

Jag har ju som jag påpekat tidigare länge letat efter ett par Dr. Martens, men min storlek har alltid varit slut. Nu när jag googlade efter bilder på dessa skor så kom jag att tänka på en person, pappa. 
//
När jag var liten, det finns bilder från innan jag var ett år gammal, så hade jag Converseskor, sen under hela min uppväxt såg pappa till att jag hade ett par röda och ett par blåa Converse, själv gick han mest i Vans. men han hade själv också Converse ibland, dock inte så ofta. Däremot på vintrarna var det Dr. Martens som gällde, på somrarna hade han låga också ibland. Hur som helst, är det inte komiskt. Converse har jag fortfarande, mina Vans åkte i soporna nu efter sommaren då dom var mer trasiga än hela och jag har precis köpt ett par Dr. Martens. Snacka om att vara påverkad av sin barndom. Till nästa vår kan jag nästan lova att ett par nya Vans gör entré här på Hantverkargatan igen.
Jag har även försökt inbilla mig själv att jag VISST skulle kunna ha pappas Dr. Martens (han använder inte dessa skor längre, Vans kommer han dock förmodligen att gå i när han är 100 år också), men jag har väl mer eller mindre ofrivilligt insett att jag inte kan ha 42 eller 43:or. Det funkar inte, men ett par av hans skor är så fruktansvärt snygga att jag kreverar. Jag vill också ha ett par sånna!
De som jag såå gärna vill kunna ha...
//

En shopaholics bekännelser

Jag har just gjort den tvåstjärniga staden Gefle. Och jag är okej nöjd, jackan jag vill ha, en röd fjällräven fanns bara i xs, och xs är för nyfödda. jag har trampat jord på denna planet i 21 år så jag skulle inte riktigt kalla mig nyfödd fortfarande. Så, jag ställer mitt hopp till att jag hinner in på nån naturkompaniet, förhoppningsvis den på kungsgatan i sthlm nästa helg. Jag ska tjata ihjäl mig på Greppo ang. det. Mitt sista hopp. 
//
Vad jag däremot lyckats införskaffa idag är ett par Dr. Martens, svarta. Mycket nöjd där. Sen har jag även köpt fejk skinn till min nya stol som jag numera tjatar om i varje inlägg. Men jag ska skärpa mig där. Jag sprang även på en randig tröja som åkte ned. Och en rutig skjorta. Lite tjockare och rätt lång. Men, jag är mest nöjd över Dr. Martens, jagade mig fördärvad förra vintern efter ett par, men då var jag för sent ute, och jag tänkte inte göra om samma misstag två gånger. Dock gjorde jag det, misstag x2 med jackan. Men jag hoppas, hoppas verkligen att det löser sig nästa helg. Annars är det jag som går bananas på nätet och letar järnet. Yes!
//
Så. Jobb ikväll. Nu har jag nyss ätit. Lyxade till det med pasta fläskfille från 9:an... Dagen till ära. Lördag. Nattarbete ett av två avklarad. Dock blir det nog 100 gånger värre ikväll, löning + lördag. Men va fan, vi är ju fyra i natt hörde jag rykten om igår. Lovely.
//
Later.

Hej världen.

Idag har jag diverse uppdrag att utföra. En jacka, fjällräven ska inhandlas. Dr Martens kängor, eller liknande, likaså. Stolen jag berättade om igår ska ju kläs om, alltså även lite nytt tyg till den. 
//
Jag är egentligen för trött för mitt eget bästa, men. Det går inte att sova när det är så här ljust. Har jag alltid sagt. Nu ringer jag pappa, och tigger, ber på mina bara om sällskap när jag ska göra Naturkompaniet. Bättre sällskap på Naturkompaniet går inte att få...
//
L.

A hard day's night



Det var längesen jag längtade efter fredagen så mycket som den här veckan. Jag har fortfarande inte kommit in i jobbrytmen än. Min kropp strejkar- upp tidigt, stå och gå hela dagen, lyfta miljarder lådor. Min kropp är inte van.
Vilket resulterar i en däckad fröken Wesslén vid tiotiden på kvällen.
Men idag kom äntligen den efterlängtade fredagen. Kom hem efter jobbet och då väntade en finmiddag.
Min karl hade lagat kyckling, klyftpotatis och pepparsås. Tänt ljus, dukat och gjort fint.
Den middagen satt som en käftsmäll ska ni veta. Sedan kom det ett basebollträ och klubbade mig rakt i säng, sov i 45 minuter. Första powernapen på hela veckan. Behövlig.
Har sedan jag vaknat avverkat ett OTHprogram, duschat, slängt i en maskin tvätt och varit och handlat en del onödigt till kvällen.

Nu väntar Idol, chilinötter och cola. Sedan ska jag ta mig igenom The Proposal och Natt på Muséet innan jag somnar.
Imorrn är det lördag. Jag är LEDIG.
Så sjukt viktigt.


Lev hårt, dö snygg.

/S.

Mitt hem är nytt.

Idag har jag som jag tidigare nämnt tillbringat en mycket lång stund på Ikea. Från elva tiden till halv tre. Mitt sällskap kollapsade, men finns det något härligare än att när man är på rätt humör och har all tid i världen, att strosa runt i egna tankar på Ikea. Tror ikke det. Det blev en överfull bil hem alla fall och ett stopp på en loppis i jakt på den perfekta skrivbordsstolen. Jag hatar ju kontorsstolar, dock har jag full förståelse för dem på ett kontor där dom hör hemma, dock inte i folks vardagsrum. 
//
Men, jag hittade en uppskattningsvis lite över 100 år gammal stol, med rejäl sittkudde, ni skulle sett fjädrarna i den! Herregud, men den var i visst behov av en lättare renovering då den inte riktigt höll ihop alla delar som jag skulle önska. Dessutom borde man klä om sitsen, så mitt bästa fynd idag fick snällt åka ut till Skutskär och har en förmodad dejt med morfar i helgen. Han kommer sucka lagom mycket när han ser vad jag köpt... Haha! 
//
Men, jag kan utan vidare säga att jag lyckades fylla hela bilen nästan på egen hand. Jag köpte ny garderobsinredning, nya badrums + vardgasrumsmattor, badlakan, handdukar, ljus i en uppsjö, den där datorhyllan jag visade tidigare, nytt porslin (då jag råkat slå flisor ur nästan varenda tallrik), nya kastruller och två stekpannor + lite annat smått. Jag var mycket nöjd, sen hämtade vi mitt Lush paket påvägen hem också. Love!
//
Så. En superdag kan man kort sammanfatta detta som!
//
Sen ringde Linda när jag som bäst höll på att städa i badrummet, vi ska jobba ihop senare ikväll och hon undrade om hon skulle köpa en godispåse för att fira, men den skulle hon vänta med då vi även kamperar ihop i morron natt också... Och jag säger som Linda, tur att man har trevliga arbetskamrater..!
//

Jag blir lika rädd varenda gång

Visst känner ni igen känslan? Man sover, men börjar vakna till liv lite grand. Sakta men säkert börjar kroppen vakna till liv och man känner själv hur illa man luktar, framförallt i munnen. Men, man liksom hör saker igen, öronen är vakna men man blundar fortfarande i en blandad förtjusning som handlar om två saker, komma på vart man sover, och att somna om igen. I mitt fall idag handlade det mest om det första.
//
Jag sover ju ofta i min egen soffa, den är minst lika skön att sova i som sängen. Så att det inte var min egen soffa jag låg i var jag fullt medveten om meddetsamma, för den här kom inte i närheten av att vara så skön som min. Rädslan över att vakna i någon annans soffa, och att inte våga öppna ögonen är inte roligt, det är inte ens lite roligt. Jag hatar det. Känslan av att vakna på mormors soffa.
//
Så. Ikea var det ja.

Idag har jag samlat vuxenpoäng.

Det brukar ju inte tillhöra mina sysslor. Men idag har jag införskaffat några, jag har nämligen ringt och flyttat faktura datum och sånt där på mina räkningar. Sen har jag lagat en middag som inte var alltför onyttig och snart ska jag tvätta. Pratade dock med M så jag kanske åker dit och tvättar istället, gillar inte riktigt min tvättstuga här hemma måste jag säga. Mörkt. Obehaglig. Att inte fler blir mördade i tvättstugan är ju ett under.
//
I morron ska jag hänga på Ikea för länge för mitt eget bästa, jag funderar på att samla ännu fler vuxenpoäng genom att skriva en inköpslista, men det känns lite för overkill. Däremot ska jag florera länge och väl bland sakerna och plocka på mig massa små roligheter. Sen ska jag köpa massa fina saker till underbaraste K också, det lär dock inte ske på Ikea...

torsdag.

Jobb. Jobb. Med kameran vid huset, ska gå lös med en massa bilder som mamma beställt. Hoppas på att vädret där ute är bättre än vad det är här. Efter jobbet har jag tvättstugan, bra torsdags göra har jag hört. Måste först köpa tvättmedel och sköljmedel bara, tog nästan slut sist har jag för mig. Sen ikväll har jag två alternativ, alt. 1 utgång med Perssons Pack på Promoe. Alt. 2 åka ut till Skutskär och rida ikväll samt sova över och rida i morron. Båda är heta, men eftersom jag är ledig på fredag så lockar just nu K mest. Men det kan ändra sig - absolut.
//
Eller ledig och ledig, jag gillar och säga att jag är ledig i morron bara för att jag är ledig från bygget, men sen jobbar jag ju natt på Subban. Så så värst ledig är jag inte. Egentligen. Sen nattjobb även på lördag. Sen på söndag, hej ledighet! Då har jag och Greppo dejt och jag ska hinka i mig kaffe/te som om jag hade betalt för det. Något jag längtar till.
//
Dessutom. Vilket rån. Jag är fruktansvärt imponerad! Några dagar innan löning.Ingen människa skadad. Helikopterrån. Herregud. Hollywoodfilm nästa säger jag. Jag är så sjukt imponerad vilka genier till rånare det måste vara. Som dessutom sätter polisens helikoptrar ur spel genom att bara strö ut verktyg och muttrar för att det ska verka som om någon har vart där och mixtrat. Men det visade sig att det inte var något fel alls på dem, haha!
//
Te on the go. Nu måste jag jobba! Sista dagen, yeeej! 

and i found this boy

Jag har hittat det jag sökte. Någonstans att förvara datorerna. Någonstans att sitta vid datorn utan att behöva sitta i soffan. Något som inte tar så mycket plats. Jag har hittat det. Och den är underbar. Ikea nästa, well well:)
//

M.A.Z.A.R.I.N

Onsdag. Mitt i veckan, helt värdelös dag. Det är för långt till helgen, och helgen innan är för långt bort för att man ska känna av den.
Idag har jag jobbat. Inte överdrivet mycket, men lagom. Sedna mötte jag upp karln och vi tog gratisbussen till IKEA. Strosade runt och tittade på kök- inte för att vi ska köpa ett utan för att det är roligt. Och man kan ju alltid drömma, det är ju gratis. Köpte ett sängbord, tofflor, matlådor (!) bl.a.
Sedan köpte vi en del ätbart i lilla shopen utanför. Sylt, ahlgrens bilar, chips och mazariner.
Mest för att det är rätt billigt och svenskt. Det känns åtminstone svenskt iallafall.
Nu är det dags för en dusch sedan blir det mazariner och Idol.
Och just ja, innan idol måste jag ju göra matlåda tills imorrn. Och alla vet att matlådor är sinnesjukt jobbigt och inte speciellt gott.
Sådeså!

/S.


allelujah

Det har gått nio år, nio år sedan vi träffades för första gången. Nio år går fort, när man inte tänker efter, för skulle man vara en sån människa som räknade varje dag så skulle nio år vara lång tid. Men om man är en sån som jag, som mycket väl kommer ihåg hur allting började och när det började, sen kommer man ihåg episoder under den här nioårs perioden för att sen plötsligt vakna upp och inse att det har gått nio år. 
//
Det första fyra åren lade jag knappt märke till dig, jag hade så mycket annat i huvudet, det var alltifrån kompisar, till ja. Kärlek och vänskap, du var bara en av alla andra personer, på bussen, i skolan, på festen. En skugga som fanns med i bakgrunden men aldrig i förgrunden, en skugga som jag endå kände till. En som jag inte visste mer om än vad du hette och att du var lika gammal som mig, åldern var ju lätt uträknad eftersom jag visste att du gick i min parallellklass. 
//
Efter fyra år som en skugga, ett namn och ett ansikte förändrade du mitt liv. Jag skulle våga påstå utan omsvep att utan dig vet jag inte vad jag skulle ha varit för person idag. Jag vågar påstå att utan dig så vet jag inte vilka vägar jag gått, jag har ju liksom för det mesta varit dig lojal och tillsammans har vi kommit fram till mycket, du var, och är hela min ungdomsrevolt personifierad och ibland kan jag komma på mig själv att fundera över hur du, skulle ha reagerat i diverse situationer som jag själv försatt mig i. För mig, var du smart, du kunde mycket och hade väldigt ofta rätt i dina åsikter. Om man nu kan ha rätt i dem, men sunda var dom i allra högsta grad.
//
På ett sätt som jag aldrig riktigt kunde förstå så kom du så nära inpå mig, som ingen aning tidigare gjort. Du tog dig innanför skinnet utan att jag märkte av något och där stannade du kvar. Du lärde mig att skilja rätt från fel utan att jag visste att du gjorde det, för hade jag vetat om att du styrde mig med en sådan järnhand hade jag slagit bakut på en gång. Men jag märkte det inte, men du fick mig att tro att det var jag själv som förändrade mig till något bättre, att det var jag, ensam som öppnade mina ögon. Nu i efterhand har jag ju insett - det var du hela tiden.
//
När jag sedan tog dig för givet, och jag tror att det var ömsesidigt, så började vänskapen tryta och ganska snart avbildade sig tydliga sprickor i den annars så väl spacklade fasaden, ibland kan jag fortfarande tänka tillbaka på tiden vi hade med tårar i ögonen. Jag har många gånger trott att jag hittat din ersättare, men varje gång jag varit så säker, har det visat sig helt fel och när jag ser dig på håll, skratta och le, så inser jag för stunden att din ersättare aldrig kommer att hittas, för den personen finns inte. Du är en, en på jorden och jag hade dig en kort stund - som förmodligen var den lyckligaste stunden i mitt liv.

in the end.


cut you

Nu har jag hunnit med en hel del. Lagat mat, diskat, lagat efterrätt, diskat igen, rensat ur lite ur kylskåpet och allmänt gått runt och plockat lite i lägenheten. På fredag när jag får lön ska jag gå ner på stan och köpa hem doftljus i massor, hösten är här och vad är en höst utan ljus?
//
Dessutom, ska jag köpa hem mer te, och köpa några teburkar för allt löste, gillar inte riktigt dom där påsarna man får det i måste jag säga. Mycket som ska inhandlas nu, haha. Likaså har jag bestämt mig för en fjellreaven jacka ( och jag vet att det heter fjällräven), och ett par apsnygga skor som jag inte sett, men som jag hoppas se samma dag som det klirrar till på kontot, dvs. fredag! 
//
Ååå, jag längtar tills fredag! Shopping var ordet, alltid lite roligare att handla när man fått lön än nu, några dagar innan...
//
Dessutom har jag slagit huvudet på något stort idag, beställde hem en massa saker från lush, orkar inte gå ner på stan och handla, tycker det är skönare att beställa hem sakerna från Lush måste jag medge. Men nu jävlar, har jag allt möjligt i en liten låda snart. Badbomberna började sina likaså badbubblet, och det är ju Lush helt klart bäst på!
//

När tröttheten slår till.

Säger det bara pang. Eller, egentligen säger det ju ingenting. Det är bara det att man märker det på ögonen, dom vill liksom bara åka igen. Och att tankeverksamheten blir lite segare. Något. Sen orkar man inte göra något alls till slut. Jag som har lovat mig själv att ta tag i mig själv, och framförallt mitt hem. Här ska det städas och tvättas! Har något hänt - svar nej. Jag ligger i sängen och stirrar mig blind på detta verktyg, min högra hand och min älskade bästa vän i vått och torrt. Mycket skulle till innan min högra hand väljer att fly landet som mina alla andra vänsterhänder gör. Min dator. Där har ni en sann vän mina vänner.
//
Jag ska iväg på en grej vid fyra, sen ska jag ringa A för en eventuell fika. Mycket snack om den där fikan som inte blivit av på mycket länge. Men nu är jag fast i fikaträsket och klunkar te som om jag skulle ha betalt för det. En och en annan kaffe tar också vägen förbi halsen ned i magen, men på sista tiden har det mest vart te. Det är något rofyllt med te helt enkelt.
//
För övrigt märkte jag igår, när jag var och huserade hos en annan A att mitt ansikte håller på att ramla sönder, no kidding! När man är en hårt arbetande varelse som jag så tänker jag inte på att titta mig i spegeln i bland, vem fan bryr sig på en byggarbetsplats liksom? No one. Men igår, framför granskande speglar såg jag att min ansikte byter skinn, inte så jävla charmigt. Så. Jag måste göra något åt det. Måste. Have to do something. 
//
Så. Uppdragen bara radar upp sig. Man har ju blivit matt för mindre.

Mer träning med mor.


Mammas psykning.

Hur lätt är det att springa utan kondis är ens träningskompanjon ser ut som på följande sätt i spåret?
Inte skit lätt. Jag känner mig lite som Monica i Friends.


Nu väntar spåret!

Jag och mamma ska ut i Hemlingby idag igen. Men idag skiljer vi oss åt väl i spåret. jag tar tvåan, och några backar utöver tror jag, mamma ska springa 6 eller 8 km. Men jag tycker nog det är lika bra att vi delat på oss måste jag säga, hon vill nämligen springa och prata hela tiden och jag har fullt sjå med tre andra saker lyfta benen, andas och överleva. Så jag har inte tid och springa runt och prata. Nej.
//
Sen ska vi säkert kasta stockar och göra andra saker där uppe i basen också. Men det återstår att se, då brukar hon också vilja prata, men vid den tidpunkten av vårat tränande brukar mitt ansiktet vara högrött och min andning något ansträngd, så då brukar hon bara få blickar till svar. På sin höjd.
//
Men hur som helst. Visst låter det som om vi har trevliga träningsrundor?
//
Efter träningen har A maten klar hemma, så då ska jag äta. Sen tänkte jag föreslå en fika på stan, Mocca eller vad det nya stället heter ligger ju nära A i söderbacken där. Men först ska jag alltså överleva denna träningsrunda med träningshitler. 

Jag glömde en liten detalj...

IDAG SKA VI TILL IKEA!

God mongon.

Jag har precis ätit frukost och på tv:n flashar vakna med the voice. Jag är seg, trött och ja. Allt möjligt. Känns inte skit bra, dessutom värker mina ben, efter gårdagens träningspass i Hemlingby med min käre mor. Värsta jag vart med om på länge, men det är väl ett tecken på att det behövs mer än någonsin också?!
//
Idag väntar arbete på huset som vanligt, sen träning och middag med mamma. Hon har köpt ett turkpack köttfärs, men är ensam hemma så då bjuder hon mig på mat. Haha! 
//
Och sen har vi min numera andra hälft, Greppo. Hon har tenta på lördag och har limmat fast boken i sin högra hand tills dess. Hon har sagt upp all bekantskap fram tills dess. Men på söndag, då jävlar. Då har hon lovat att skrika högst av alla i ett glädjeskrik och sen har hon även lovat en fika. Bra skit, sånt gillar jag!

Bajs

Allt ar bajs nu.

/Em

trehundrafemtioåtta svenska riksdaler...

...det är vad det lilla irritationsobjektet stefan kostar kollektivet för en försäkring som han inte ens behöver, fatta man ju!

Ni skulle bara veta hur mycket man får som student för 358 kronor;

- 716 papperskopior i skolans bibliotek
- 128 paket nudlar på willys
- 18 falukorvsringar på ica

stefan är inte min favorit just nu!

 

/Lina


Det lilla äcklet

I fredags kom det som ett brev på posten. Stefans försäkring. 358 sek om året kostar den lilla odågan att försäkra. Det är ett halvt rån. Men om han blir drabbad av svininfluensan så kan jag ju alla fall känna mig trygg som bara behöver betala en jävla SJÄLVRISK på 700 spänn för det lilla äcklet.
//
Men vad gör man inte för att ta ansvar för sina husdjur...

Jag lever!

Tro det eller ej, men jag lever. Jag bor for tillfallet i en del av playa del ingles som heter san fernando. Hyr ett litet ackligt rum utan kok for typ 3000 kr for en manad. Jag dor av allt ackel och anser att jag blir valdigt mycket renare av ett dopp i havet an en dusch hemma i ackelrummet. Sa det blir nog en dusch i havet senare idag, hellre klarblatt saltvatten an brunt ackligt kranvatten.

Har fatt tva jobb, ett som bartender och ett som telefonforsaljare. Sa nu har jag bade ett dagtidsjobb och ett nattjobb. Jag undrar hur detta ska ga. Ikvall blir min forsta kvall bakom baren. Kanner mig valdigt nervos. Framfor baren har man ju statt ett antal ganger forr, men det har blir nat helt nytt.

I morgon borjar jag det andra jobbet ocksa, kanns valdigt spannande lar jag saga. Tjejen som gav mig jobbet tyckte jag verkade lite blyg, sa jag har bestamt mig for att jag maste bevisa motsatsen. Jag masta fixa det har! Det ar ett bra jobb, jag far bra lon, och jag jobbar bara mandag till torsdag mellan 12.30 och 20.00. Det later val bra?!

Ber om ursakt for min glesa uppdatering nu fortiden, men ni forstar att det finns inte sa mycket tid till att sitta vid en dator hela tiden. Inte an i alla fall. Dessutom kostar det ju pengar. Jag saknar faktiskt er darhemma. Redan nu. Det kanns lite tomt utan alla vanner omkring sig. Jag haller ju saklart pa och skaffar nya, men jag saknar ju er anda.

Nu maste jag ga och leta ratt pa nat stalle dar jag kan ata nagot och lana en toalett. Det ar lite lustigt, nar jag var hemma i Sverige, da holl jag mig fran att ga pa offentliga toaletter. Jag hatar ju det egentligen och vill bara ga pa min egenh toalett hemma. Har haller jag mig nar jag sitter hemma i mitt lilla ackelrum och gar sedan ut for att leta pa en offentlig toalett som kanns skapligt frasch. Den dar hemma ar inte sa rolig. Visst ar det ganska lustigt?!

Okej mina vanner, dags att ga. Jag tanker pa er, glom mig inte!

Skot om er!
Puss och Kram/Em

17:58

Jag kommer HEM!
Lördagen den 19 december 17:58 hoppar jag av på Gävle Central, anteckna i almenackorna gott folk:)

/Lina

sunday, bloody sunday

I love you like a song, could play you all night long.
//
Vaknade vid nio tiden idag, vilket känns bra. Kanske betyder att jag kommit ikapp, även om jag fortfarande har vissa brister i hälsan så känns det bättre idag. Magen strejkar, men det är enbart mitt eget fel. 
//
Idag ska jag inte göra många knop, bio ikväll med Sixten vilket vi bokade för typ två veckor sedan, biljetterna alltså. Så. Där har ni planen, funderar på att ta mig ut på en välbehövlig promenad också. Kanske med kameran. Kanske inte. Den är så dryg att släpa på.
//
L.

Free Falling

En lördag i landet i väst. Vaknade pigg och alert 09.01 imorse.
En kopp te på sängen och Idolavsnittet från igår. Lättare frukost och en dusch.
Titta på Into the Blue och somna, vakna och äta en väldigt sen lunch. Ett ägg.

Idag blir en mysdag, handla lite först sedan äta sushi och avsluta kväll med Flickan som lekte med elden. Det blir nästan hela skaran i Drömkåken som kommer gå, väldigt trevligt.
Det känns verkligen att det är lördag idag, en tidig hörslördag. Mysigt.

Tänkte släpa med mig karln till ICA uppe på Frogner så snart som möjligt. Vill handla allt inför imorrn och veckan så det är klart. Hemmafruhormonerna härjar. Även fast jag numer är en arbetande hemmafru. Vilket gör mig okontaktbar på kvällarna. Igår låg jag som ett apatiskt kolli i sängen från det att jag kom hem till att jag somnade vid halv tolv.

Funderar på att ta mig hemmöver till svedala någon helg här framöver, men det ser lite knivigt ut med tåg och så vidare. Men forsättning följer...

Keep the faith.

/S.

Det börjar bra.

Sixten. Har förstått att det är allvar. Hon försöker ta hand om mig efter bästa förmåga och igår bjöd hon med mig på J's avskedsfest, eller det var något i den stilen. Men jag tackade nej, jag skulle jobba. Och om jag inte skulle ha jobbat så skulle jag alla fall vart i lite för dåligt skick för sådant. Idag straxt efter att jag vaknade så damp det ned ett sms och en förfrågan om filmkväll med henne och J. Jag avstår dock även den, men en kaffe på stan blir det förmodligen alla fall.
//
Så. Sixten gör sitt bästa bland studier och tentor för att jag inte ska bryta ihop totalt. Det gillar vi.
//
Och Lina, det är inte bara du som lever student livet. Jag gör det också, utan studier och utan alkohol. Men fattigt, det lever jag. Så in i bomben. Och jag vet att frk. Wesslén gör det samma. Och jag tror inte Emelie liver på rom. Så, vi håller ihop endå, trotts allt. 

Sick n tired

Jag bryter ihop snart. Jag är så jävla trött, dessutom har jag välsignats med en hosta som gör att det känns som om att lungorna har slitits loss från kroppens inre. Halsen svider, ögonen rinner och ja. Snoret har gjort sig påmint. Jag vägrar tro att det handlar om någon form av svininfluensa, jag är mer inne på teorin att det har med en hederlig höstförkylning att göra. Men den kan komma att ta kol på mig. Om ni har tur.
//
Jag vaknade inte för så länge sedan, trött. Fortfarande trött. Och jag kan inte bestämma mig för om jag är hungrig eller inte. Förmodligen inte, jag går nog mest på rutin att man ska äta när man vaknar. Sjuk rutin egentligen, jag har nog inbillat kroppen att den måste ha i sig föda av något slag. Funderar på en fasta, eller tarmsköljning. Hört att det ska vara bra, men jag är endå tvek på det, så jag håller på och kokar upp vatten till något, ännu obestämt. Kanske te. Kanske nudlar. Jag lever som en student, kanske för att jag på pappret är lika gammal som en sådan.
//
Well, well. Nämnde jag att nacken värker också?
//
a.

När man är student...

Man lär sig massa nyttiga och vissa mindre nyttiga saker som student, efter tre veckor har följande passerat mitt huvud;

...och bor i mitt hyreshus måste man vara på alerten om man vill ha rena kläder. Här måste tvättstuga bokas minst 2 veckor i förväg, inte som hemma när det bara var och slänga in en maskin när man kände för det, nu måste man tvätta när grannarna inte känner för det. Det vill säga idag lördag mellan klockan 07:00-12:00, och för att få den tiden var jag på alerten 08:30 förrförra lördagen, framförhållning var det ja!

...var det tydligen meningen att man skulle leva på snabbnudlar och vatten. Ryktet går att vissa "kokar" makaroner under det varmaste vattnet man kan få direkt ur kranen, dit har jag dock inte kommit ännu.

...är den obligatoriska nattmaten efter krogen fiskpinnar som man rostar i brödrosten, detta har dock jag och elin gått ifrån och kör istället på rostade mackor.

...skålar man mycket, allting kan vara värt att skåla för, SKÅL!

...FEK 100, företagsekonomi 100 boken är din bibel och bästa vän under första tiden. Ni gör allt tillsammans.

...kallar man inte de gamla hederliga lärarna för fröknar och magistrar, nu är det föreläsare, prefekter och andra nya begrepp som används.

...hinner man inte städa, för man är aldrig hemma. Jag har fortfarande bara dammsugit 1, ja 1 gång på tre veckor. Och då blev det knappt nån skillnad eftersom dammsugaren är värdelös.

...tycker man att mina 45kvm är stort och rymligt, jag har tilloch med dansgolv och walk in closet, det ni.

...för att slippa alltför mycket disk sägs det att man ska använda vattnet man koka ägget i till att göra te av.

...är det viktigt att lära sig skillnaden mellan bidragskalkyl och självkostnadskalkyl.

...cyklar man till willys och handlar billiga saker som man spanat in i reklambladet dagarna innan.


Listan kan göras lång, se det här som del ett. Jag återkommer!

För övrigt lever jag, och mår prima så hade någon hunnit bli orolig kan ni släppa det.
Helsingborg is my new hometown.

/Lina

Det är en underlig känsla.

När jag var mindre, eller varför inte säga liten. När jag var liten, så hände det ibland att vi hade så kallade "stay awake project". Och det har väl aldrig varit min starka sida, nej. Skulle jag påstå det skulle jag ljuga. Jag har alltid varit den i familjen som har somnat som en stock innan nio och vaknat runt nio tiden igen på morgonen. Sådan har jag alltid varit, så vanligt grå och så - tråkig. Och grejen är att jag väldigt sällan utger mig för att vara annat, jag är inte särskilt rolig, även om det finns några få människor, även kallade mina vänner som faktiskt kanske tycker det ibland. Hur som helst.
Vem hade kunnat ana att jag skulle bli en sån som var vaken nu? Spiknykter och jävlig? Vem?  Förmodligen inte min syster  som i ren tristess brukade bända upp mina ögonlockar och fråga om jag var vaken. Förmodligen inte min mormor och morfar som fick bära upp mig för trappan varje gång jag somnat i soffan, och absolut inte jag själv. När jag hade fullt sjå att klara 22 slaget på nyår...
Men nu är klockan snart fyra och jag börjar fundera på om det ens är värt att gå och lägga sig. Eller om jag ska parkera i soffan med en film, K lämnade ju efter sig några filmer och jag tror att en av dem var djävulen bär Prada. Vilken jag känner starkt för nu.
Sen, som en sista grej vill jag även be om ursäkt. Jag vill framförallt be Karen om ursäkt, men även om andra känner sig drabbade. Kanske Greppo. Jag har så trist nu, så det kan hända att det blir en viss telefonterror. Jag ber om ursäkt. Och hoppas ni kan ha överseende med detta, och med mitt telefonmissbruk.
Sleep tight bunnys! ;)
L

Jag är inte den som är den

För det första är jag brännskadad, no kidding. Jag böjde mig fram för att lukta på ett ljus, varpå Greppo gav mig en lättare knuff i ryggen och sen så. Luktade det bränd människa. Jag tror jag brände sönder hornhinnan, det känns så. Dessutom så svedde sig fransarna, inte så jävla koolt. Ont gör det också.
//
Sen är jag officiellt ensam nu. Karin åker i morron och nu är det jag och J mot världen. Det är en underlig känsla, man känner sig ensam och ny i en gammal stad. Jag kan inte riktigt förklara känslan, men det känns inte bra. Inte alls. Idag när J var på Systemet så stod jag utanför och väntade, och då slog en tanke mig. Hur fan beskriver man känslan att känna sig ny i staden man faktiskt är uppvuxen i? Jag känner igen jätte mycket folk och hälsar till höger och vänster på diverse löst folk, men jag och J pratade om det där idag. Man har ju valt sina vänner med omsorg, och det finns ju en anledning till att man inte har valt att bli bättre vänner med vissa.
//
Helt enkelt. Jag är som en nyinflyttad. Och vad gör nyinflyttade människor? Super. Jag ska supa mig redlös alla dagar jag inte jobbar. Alla dagar jag inte börjar jobba tidigt. Dvs. Jag kommer inte kunna leva ut så mycket. Men ändå, när det väl är. Finns det inte gränsen. Känns bra. Nästa torsdag, med packet. Vi börjar där. Eller. Egentligen börjar jag och J redan på söndag. Men det är hemligt.
//
It's killing me.

High or low, fast or slow

- torka.

det jobbigaste.

är att du aldrig fattar något. Du fattar inte ett jävla dugg. och allt du gör, är att du förstör, framförallt för dig själv. Men även för mig. Och för alla andra som bryr sig. Förstör förstör och förstör. 
//
Och jag blir lika ledsen och förbannad varje gång, det är en fin balansgång jag försöker gå, där emellan. Och humöret pendlar, ibland vill jag bara döda dig med mina bara händer. Så många gånger genom åren har jag önskat livet ur dig. Men, jag vet att om du skulle försvinna från mig skulle jag förmodligen gå under jorden själv. Jag skulle aldrig klara ett liv utan dig. För så mycket som jag älskar dig, är det omöjligt för mig att älska en annan människa.
//
Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Jag kan inte leva utan dig. Så snälla, lämna mig inte nu. Lämna mig aldrig. För tillsammans vet du ju att vi kan klara det, om du väljer att kämpa någon gång. Hur som helst, jag finns alltid här när du behöver mig. Alltid. Glöm aldrig det.
//
Love. A

Trosdag.

Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett kuvert i min postbox. Ett brev. Ett sånt brev man blir glad av, när det stor Nordea över hela kuvertet med små små vita bokstäver på en blågrå grund. Sann lycka finns gömd i de där kuverten, väl förseglat med tre remsor som man måste riva bort för att få ut innehållet. Det där innehållet som är skyddad av att pappret på ena sidan är täckt med de där små bokstäverna som tillsammans bildar "nordea" och på andra sidan finns massa text för att dölja innehållet för utomstående med nyfikenhet. 
//
Jag hade betalt in för mycket pengar till ett företag när jag betalade räkningar, förmodligen dubbelbetalt. Skulle inte förvåna mig, hur som. Cash is king och nu fick jag pengar jag inte hade en aning om att jag skulle få. För ärligt, så har jag inte märkt att jag betalat för mycket. Tjejen med kollen, jo tjena!
//
Nu är jag rejält hungrig, och jag har faktiskt en dejt på "nya" Waynes om en kvart. Elelr 14 minuter, beror på hur man ser saker och ting. Jag ser det om en kvart. Så, jag borde förmodligen klä på mig och dra mig nu, eller, det förväntas nog av mig att jag ska göra det. Och jag gillar inte när saker bara förväntas sådär. Men jag har lovat. Och jag brukar försöka hålla det jag lovar.
//
I morron är jag ledig. Nästan. Sug på den ni. Sucker. Fuckers. 

It was only a kiss, it was only a kiss

I'm coming out of my cage
And I've been doing just fine
Gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss
Now I'm falling asleep
And she's calling a cab
While he's having a smoke
And she's taking a drag
Now they're going to bed
And my stomach is sick
And it's all in my head
But she's touching his-chest
Now, he takes off her dress
Now, letting me go

Vakna med the Voice

Jag fryser. Fryser så in i helvete. Jag skakar, så mycket fryser jag och då ska det tilläggas att jag inte tagit steget ut genom dörren än. Nej, jag sitter fortfarande i soffan med täcket runt mig. Känns inte så bra när jag vet vad som väntar, en hel arbetsdag utomhus! 
Men. Nu har jag inte tid att klaga, utan måste slänga på mig mina arbetskläder och bege mig ut. Till min väntande privata taxi som numera tar mig till och från arbetet. Soft! 
Sen, JA, jag ska ringa dig mamma. Idag. Om jag kommer ihåg. Hörde ditt medd.

född bakom en byrå.

Jag sitter uppe i min nybäddade säng och kämpar för att hålla ögonen öppna. Karln har inte kommit hem från jobbet ÄN och jag har lovat att titta på Idol innan vi somnar. Århundradets sämsta beslut.
Med tanke på att jag ska till jobbet (mitt nya jobb) imorgon bitti omänskligt tidigt så förstår jag inte varför jag inte sover nu. Men är man född bakom en byrå så är man.

Idag har jag förövrigt varit på mitt livs kortaste jobbintervju, 12 minuter.
Och jag fick jobbet, btw.
Sedan drog jag med G, E och J till IKEA. Tack gud för gratisbussar.
Där jag spenderade lagomt med pengar på kuddar, ljus och en lampa. Som behövdes byggas ihop, avancerad lampjävel. Men fin blev den.
Och den lyser jäkligt bra, vilket är ett plus då jag letade i 10 minuter på lampavdelningen efter rätt sorts glödlampa. 40W, hett efterfrågat men väldigt svårt  att hitta.
Det som ska tilläggas är ju att vi såklart åt köttbullar också.
Lär tyvärr åka tillbaka till inom en snar framtid och köpa ett bord som jag inte fick med mig hem idag Jag behöver lite manliga krafter för det.
Kanske blir strax innan jul det händer, då jag och min karl är lediga samtidigt.

Nu ska jag återgå till mitt filmtittande och självplågeri.

God natt sverige.
/S.

God kväll.

Jag antar att ni förmodligen redan har listat ut vad jag tänker öppna det här inlägget med. Jag är placerad i soffan, men datorn i knäet och fötterna på bordet. Framför mig tv:n på ljudlöst och ja. Mycket mer än så är det inte, jag försöker komma på vad det blir till middag och om sanningen ska fram så har jag inte en aning. Det lutar åt att jag bakar en pizza, men inget är bestämt. Greppo ville inte ha mat när hon kommer, vilket borde vara vilken sekund som helst. Och efter henne kommer förmodligen en gapande J.
//
Så. Mina tankar ha flugit iväg och jag är rejält sugen på en öl. Kanske övertalar mina kommande gäster om att gå ner och sätta oss och inta en iskall. Skulle inte sitta fel. I morron börjar jag jobba 08:00 och tänker jobba häcken av mig hela dan. Full frys. Full fart. 
//
I can't shake my memories. 
//
På ett konstigt sätt känns det tomt. Jag känner mig fruktansvärt tom. Men, utan egentligen anledning. Mitt liv, mitt beslut. Och det är ju som Julia säger. Alla vet vad Julia säger, haha. Ibland vill jag bara ge mig själv en fet smäll, som min käre vän Håkan en gång sa. "Jag behöver en käftsmäll för att komma i rätt balans". Så är DET.

God Gävle morgon.

Tips från coachen: Ha inte så högt ljud på...

Have a heart

Helvete.
Ibland gör det bara så jäkla ont. I den där muskeln som sitter på vänster sida i bröstkorgen.
Oförklarligt. Det bara kommer. Och det gör så ont, så ont.
Och så ser jag på dig, ser dina ögon och det drar och sliter ännu mer i bröstet. Som om muskeln vill ut ur min kropp. Lägga sig på golvet och bulta och blöda. Den blottas så att alla kan se alla ärr.

Och det finns fortfarande ingen förklaring.

Vi fortsätter.

efteråt. 


Arkivet





























Vi gillar den Youtoube-trenden som går.
Och jag har letat djupt i arkivet och hittat denna pärla.
På Ems, under den tiden vi sände radio. Och vi låg inte i sändning just då.
Och tack gud för att hon är i Spanien för tillfället.

Hej.

.
Lajv from hantverkare!

Mitt kära kollektiv, vad gör jag inte för er?

Nu har jag till och med mäktat med att byta telia mot tre. Jag som varit telia trogen i alltför många år nu och det känns lite vemodigt att bara byta förhållande såhär. Men vad gör jag inte för er?
//
Lina har tre numera, vilket gör att vi kan ringas och sms och nästan får betalt för det, dom är allt bra på marknadsföring dom där på tre. Riktigt så bra är det inte, men eftersom vi är fattiga jävlar så är det bra att det är billigt mellan oss i alla fall.
//
Sen drog jag på stort eftersom mina två bättre hälfter huserar utomlands numera. Emelie i Spanien och Sandy i Norge. Okej, sen kan ju Karin få vara med på ett hörn också, hon huserar from lördag på Island. Den lille.
//
Hur som, tre hade ett tilläggsval som heter Global. Bra grej verkar det som, gör det hela lite billigare att ringa till andra länder. Vilket är bra, för känner jag mig själv så ringer jag en hel del när jag är full, jag menar vem glömmer räkningarna som jag fick efter varje samtal till Guadeloupe i vintras. Inte jag gör det. Förmodligen inte mormor heller som håll på att få en hjärnblödning vid blotta synen av dem. Stackarn.
//
Men nu har jag styrt upp det lite bättre. Lite. Det är lite billigare än 15:60 eller vad det nu kostade att ringa till Guadeloupe. Rena rama jävla fyllerånet! Eftersom jag gladeligen pratade halva natten skall även tilläggas.

Art. Nr. 334 SB10

God Morgon Sverige! 
//
Ännu en arbetsvecka ligger framför oss. Jag är så jävla trött att jag snart avlider. Men vem har dött av trötthet? 
Om en kvart ska jag vara klar för att kila iväg och jobba, vi tog sovmorgon såhär på måndagen, skönt. Men snart sitter jag på en sten vid en sjö i en skog och lyssnar på musik och tittar på vattnet, det är så jävla fint när vattnet är helt spegelblankt. Sagolikt. 
//
Jag kände för att skriva ett jävligt roligt inlägg, men. Jag är för trött för att få hjärncellerna att fungera alls, min nivå ligger på att försöka införskaffa frukost. Tänk er alltså, det tidiga människostadiet när vi bara hade tre saker i huvudet, mat - sömn - sex. På den nivån är jag idag. Men förhoppningsvis går det över.
//
Så. Nu måste jag kuta iväg. Arbetet kallar.
//
Ps. Om det betyder något?

Right, still.

Jag har ännu inte kommit fram till vad jag egentligen är för människa. Det är sant, och ibland kan det kännas som att söka med ljus och lykta efter vad det nu är jag söker. Inte ens där är jag säker, vad för sorts människa vill jag egentligen vara och vem är jag? Det är stora frågor från en liten människa. I en liten lägenhet, i en liten stad i ett litet land. Vad jag än vänder och vrider är det mesta smått. Så det lutar ju inte åt att jag är något stort alla fall. 
//
Det finns ju människor som går runt hela livet och aldrig blir vad de var menat att bli. Folk som är för bekväma och för lata. Folk som skiter i deras talanger och allt det där. Då kan man bli lite sur, gillar inte när folk inte tar tag i de som det verkligen har talang för, utan hasar fram på något helt annat som inte ens är roligt. 
//
Egentligen. Folk i min omgivning har drabbats av panik över att inte veta vad de ska göra, vad som ska hända och ja. Någon konstig form av panik helt enkelt. Själv har jag inte drabbats av den än, men jag väntar med viss, skräck? 
så. 

Sunday sweet

Söndag i Drömkåken.
Legat i sängen hela dagen och titta på Anastasia- en väldigt bra tecknad film. Ätit makaroner och kammat mitt hår. Ta vara på livet eller så.
Nu är det dags för en lättare mysmiddag med tjejerna. Räkor!!
J fick 5kg av sitt jobb idag och nu ska vi äta upp det på tre pers. Kommer bli intressant!
Annars så, intet nytt på västfronten.


Rockfella

Söndagar, har blivit mina enda lediga dagar numera. Från att ha varit en av dom där bortskämda snorungarna som vägrade lyfta ett finger, så har jag börjat arbeta. Eller, för att vara mer precis. Jag har försökt börjat att arbeta, men det går inte som en dans på rosor. Förut var jag ledig 7 dagar i veckan, och jag tyckte seriöst synd om mig själv om jag var tvungen att arbeta en dag ibland, då var hela den veckan förstörd.
//
Nu har jag dock ett lite, poängtera ordet lite, mer strukturerat liv. Från början när jag jobbade så ingick det även att supa sig redlös minst tre dagar i veckan, helst fyra och om man lyckades leva efter fem var man värd en bragdmedalj. Numera lever jag mer som en nunna, jag skulle kunna vara hedersmedlem i IOGT-NTO, deras ansikte utåt eller något i den stilen.
//
Men. Jag är inte lyckligare av att vara nykter. Jag är inte lyckligare att leva i celibat. Jag är inte lyckligare av att jobba bort all tid och jag är förmodligen inte lycklig.
//
Jag menar, vad är det för mening med att jobba bort all tid, och när man väl är ledig så har jag endå inget att göra och kan således arbete ännu mer. För att vara ledig kommer att bli min akilleshäl den här vintern känns det som.
//
Och förmodligen kommer jag inom en snar framtid antingen bli nunna eller överväga min existens på en insjuknande plant. Moderjord är sjuk. Jag är sjuk. Och tillsammans kommer vi aldrig blir lyckliga.

Hat!

Idag hatar jag:

- Att jag drack typ fem glas vin för mycket igår på middagen hos E & L.
Vaknade och 65% av mina hjärnceller hade dött.
- Att jag är helt ensam i (om man räknar alla rum, ink toa och kök) den 11 rum stora lägenheten, en LÖRDAGSKVÄLL!
- Att tvättmaskinen tvättar min tvätt så jäkla sakta.
- Att jag har ont i hela kroppen, inklusive näsan.
- Att jag inte har svenska tv-kanaler.
- Vädret i Oslo, iskallt.
- Att jag inte har något jobb.
- Att jag inte fick äta sushi till middag, det blev nudlar.
- Att jag inte har någon bra film att titta på.
- Att min karl jobbar och inte är hemma och tar hand om mig.
- Penicillin, alla jag känner typ äter det. Ink mig själv.
- Att det börjar eka på mitt bankkonto.
Och det värsta av allt- att jag kommer hata allt precis lika mycket om inte mer imorgon också.
Skit.

/S.

Fläskhostan

Jag tillhör ju den delen av beflokningen som inte rikitgt har fattat hajpen med svininfluensan, nu även kallad fläskhostan. Jag tror ju itne att den är så där jävla farlig som media har blåst upp det hela till. Jag gick ju även en mediabaserad utbildning på gymnasiet och vet ju hur medierna fungerar. Visst, man kan bli sjuk, visst det kanske är lite värre än en vanlig influensa men jag har även hört att det är fler i Sverige som dagligen dör av lunginflamation. Så, jag vägrar gå på den här hysterin med att man ska bespruta sig och allt vad det är.

Visst, många kommer att bli sjuka, men nästan lika många kommer att bli friska. Folk dör av saker hela tiden, och visst kommer nån att stryka med även här. Men om jag inte missminner mig helt så var det någon som dog i fågelinfluensan, SARS och galnakosjukan.

Men om jag säger såhär, jag kommer att tycka precis lika synd om mig själv och vara lika löjlig som när jag får vilken annan sjukdom som helst. Jag kommer kräva att alal ska tycka synd om mig, och passa upp på mig till 1000. Och dör jag, så var det väl synd. Men då är det så. Och det ska man fan inte få panik över.


Äntligen fredag!

Fredag. Underbara fredag.
Vi har ätit långfrukost i vardagsrummet och kollat ikapp alla tre Idolprogrammen.
Nu är vi redo att möta dagen. En sväng på en bartömmning och sedan till Lisa och Eric på lite middag och sedan blir det kanske lite biljard och ölhäng.
Och solen skiner på det, helt förträffligt.

Ses på stan!

/S.

127 mille, rätt ner i fickan bara sådär?!

Är precis som det låter, nybliven miljonär!
Tillsammans med 4 andra företagshajjar till kompisar har vi tillsammans lyckats vinna 127 miljoner, MILJONER!

Vi spelade företagsspel häromdagen och såklart lyckades vårt företag bäst, och under 8 spelår lyckades vi öka företagets kapital från 63 i 127 miljoner.

Så nu jäklar blir det champagnesprut i studentlyorna!

 

/Lina a.k.a företagshajjen


Dagens

Och som ni vet så har jag tvättstugan idag. Nu, just nu i skrivande stund har jag tvättstuga och har så haft i en och en halv timme. Jag steg gladeligen upp strax före sju imorse och sprang ner med all tvätt, nu har jag redan tvättat tre maskiner och den riktiga utmaningen har då tagit fart. Nämligen att få allt toprrt innan klockan tolv.

Under tiden roar jag mig med att städa och dona i lägenheten, ska försöka få lite ordning i den mån jag kan innan de kommer och besiktar den. Usch jag känner mig nervös inför det, har jag anledning och vara det? Det känns som ett litet orosmoment och det ska bli skönt när det är över. Jag bekymrar mig för den fläck på golvet jag orsakade igår. Nedrans. Jag råkade spilla ut lite fönsterputs på golvet, och det visade sig nu på morgonen att jag har en blek fläck på golvet just där jag spillde. Måste jag stå för ett nytt golv i hela lägenheten nu tror ni?! Hoppas inte, för om så är fallet så kommer den planerade resan troligtvis inte bli av. Bajs, vad dyrt det kommer bli.

Nä nu ska jag fortsätta med städningen av bardummet. Eller badrum är det ju inte egentligen, jag har ju inget badkar. Snarare duschrum, fast då kan man ju tro att jag bara ska tvätta av inne i själva duschen och så är ju inte fallet. Utan jag ska ju städa och tvätta av i hela rummet liksom. Toaletten, kan jag väl heller inte säga, då kan man ju tro att jag menar bara själva toalettstolen. Ojoj, vilket dilemma.

Men en sak är säker, om några timmar lämnar jag studentlyan på brändströmsgatan för gott.

/Em

Nu har vi...

Införskaffat biobiljetter till nästa Stieg Larsson triologin också. Känns bra. Känns som vi fått tummen ur, känns som att em drog ur dem när hon gick, hon kanske tog med sig dem som ett minne från oss.
//
Greppo har ju fisit hela dagen så att Em skulle känna att allt är som det brukar.

Nu är vi ensamma kvar.

Jag och Julia har precis blivit lämnade ensamma kvar, Em lämnade ifrån sig nyckeln och stängde efter mycket om och men igen dörren för en lång tid framöver. Och det var inte helt frivilligt och lämnade ifrån sig sin nyckel heller, men nu är det gjort. Och jag och Greppo har numera FF. För 365 dagar. Eller 14, man vet inte riktigt med henne, men jag tror nog hon kan bli kvar ett tag. Eller jag hoppas, för hennes skull.
Jag och Julia har hunnit med en hel del på den här kvarten som vi har varit själv, vi har bokat biljetter till LW, sen funderar vi på att även gå på Pink eller Disney on Ice.
//
Men framförallt så har vi tagit mycket vackra och sensuella bilder på oss själva. Enjoy!
//


Give me a call

Hej och hå!
Nu har vi äntligen fungerande internet i Drömkåken. Älskart!
Men vad gör det när man har kanske Oslos tråkigaste liv, det händer precis ingenting.
Ena jobbet går åt helvete och  nästa erbjudande kommer upp, vad ska man säga man är hett byte på Oslos köttmarknad. Typ.
Väntar och väntar. Det känns som att jag inte gör något annat.
Men åter till det ljuva livet här i väst.

Idag åt vi nudlar till middag. Smaka på den ni, inte alltid att man har det så bra. Fan. Jag hatar att leva snålt, jag är inte bra på det.
Jag vill kunna slänga mina pengar omkring mig. Köpa en tröja där, äta en lunch där, köpa en tidning, dricka kaffe ute tre gånger om dagen, sushi till kvällen, ett par nya skor OCH SÅ VIDARE! Mina vänner, ni förstår vad jag menar.
Meningen med livet är att det ska vara roligt medan det håller på- inte skittråkigt och snålt.
Jag börjar hata mitt liv, lite grann bara.

Och inte blev det bättre nu när vi fick internet då min karl börjar spela CS som en besatt. Nu får jag äta mina mackor, dricka mitt te och titta på Vänner helt själv.

/S.

Dagens

Har redan varit vaken i två timmar. Ja, ni hörde rätt, efter att ha varit vaken långt in på natten igår, ståendes i köket, slagit in mitt porslin i mig själv, samt i gävles snyggaste bartender så hade jag ställt klockan denna torsdag och klev upp i ottan, bara för att forsätta flyttpacka. Jag börjar bli riktigt stressad. Riktigt stressad. Här ser ut som ett bombnedslag, säckar och kartonger överallt. Och för att inte tala om hur dammigt det är. Ni som känner mig vet att detta kan orsaka mig ett nervöst sammanbrott.

Hur som helst så hoppas jag att mamma kommer förbi snart. Hon har precis slutat jobbet och jag bad henne komma hit innan hon åker hem, behöver nämligen lite råd om vad jag ska göra härnäst. Vad är nästa steg?

Kvart över tolv i förmiddag ska jag möta upp Josse utanför forex. Dags att växla lite pengar. Därefter ska jag uträtta lite ärenden på stan och sen hem igen. Klockan tre ska jag infinna mig hos storebror för att säga hejdå, byta tillbaka nycklar och tyvärr ska jag bli av med lite pengar också. Jag är nämligen skyldig honom 600 riksdaler, herregud. Det är ju en hel årslön.

Klockan fem är det dags för nästa stopp. Det blir middag i kollektivet, julia kommer, jag kommer, och alex kommer. Den sistnämna har dessvärre ett jobb att sköta så det kan hända att hon blir lite sen, det återstår att se. Och efter det, är det såklart dags att bege sig hemåt igen, packa och städa. I morgon har jag tvättstuga 07.00, och tre timmar senare kommer de och ska besikta lägenheten. Ett x antal timmar därefter tar jag mitt pick och pack och lämnar lägenheten för gott.

Hörs/Em

Kan vara lite det jag sysslar med...

Get my mama a house.


F.R.I.E.N.D.S

Jag hade en. Sen kom det tre till. Snart är bara en kvar, den som kom först. Fatta man ju.
Underbara K.
De tre musketörerna, och jag.

home. sweet home.

Hemma från dagens arbete. Lite lätt trött efter en tur på willys också. Nu sitter jag och beställer skivor på nätet, jag är nämligen en av få som fortfarande gör det, men jag gillar att ha skivorna jag tycker om. Och framförallt så tror jag lite på att jag stöttar dem om jag köper deras skivor. Hur som. 
//
Förra veckan jobbad jag en del, den här veckan ser ut att gå samma öde till mötes, hade fått fel schema för helgen så jag är visst ledig på fredag men jobbar lördag. skittrist. men jag försöker bli av med den, jag behöver verkligen en dag att bara vara, utan att jobba och utan en massa andra måsten känner jag. Och jag hade dessutom sett fram emot den här lördagen sen förra seklet känns det som. 
//
Hur som. Jag håller tummarna.
// 
well well...

Flyttpackar

Herregud vad mycket saker. Jag skickade fem säckar med kläder med mamma igår. Hon proppade in allt i sin lilla bil och jag antar att där lär det få ligga ett tag. Förrådet där vi ska förvara allt får vi ju nämligen inte tillgång till förrän typ 1 oktober. Så, vi kommer få problem mina vänner. Jag menar, bilen är proppfull med saker och prylar som vi inte har någonstans att göra av, och på lördag är det ju mamma som skjutsar till arlanda, då ska vi få in oss själva och dessutom två stora resväskor. Jag antar att vi precis innan vi åker på natten får lasta ur alla saker och ställa in det i mammas lilla lägenhet som då kommer bli så full så att man inte kan röra sig därinne, och sen när hon kommer tillbaka får hon ställa tillbaka allt i bilen igen så att hon har någonstans att bo.

Nu har jag gått igenom alla skor, slängt en del och lagt en del i en låda som ska sparar. Hyllorna på väggarna är än så länge kvar, dock så är dom helt tomma. Garderoben är tom, byrån är tom och inne på toaletten har jag och rensat. Det som finns kvar där nu, är sådan som jag ska ha med på resan. Jag har packat i väldigt mycket i min resväska och jag gissar att den i skrivande stund väger ungefär två ton, ännu en gallring kommer troligtvis bli nödvändig.

Jobbigt nog så har jag alla köksskår kvar också. Vi hann inte ens börja där inne igår, så jag antar att jag får göra det själv idag. På eftermiddagen ska jag åka och säga hejdå till syster också. Och till mosters lilla prins såklart.

/Em

Nuså.

Frukosten har intagit magen. Vakna med the voice är på i bakgrunden och jag borde ställa in den resterande delen av frukosten i kylskåpet. Sen ska jag bege mig till arbetet. Jobba utomhus i snålblåst och kyla lockar inte alltför mycket, men är man är pengaslyna så är man. 
Så. 

Nu har jag nått!

Jag var ju som sagt borta hela förra vecka slutet, eller jag åkte på torsdagen och kom hem på söndagen. Sen åkte jag igen på söndagen och kommer hem först nu. Och jag lämnade mitt hem i ett nästintill olagligt skick, det ser helt enkelt - för djävligt ut. Äckligt rent ut sagt. 
//
Men nu är jag på väg hem på min vita häst, eller gula buss. Välj själv. Med Mr Muscle i högsta hugg ska jag göra mitt bästa för att rädda det som räddas kan. 
//
I morron väntar arbetet ute vid vattnet. Jag ska jobba vid havet nu några dagar. Känns fiiiint.
en gammal Oruplåt har fastnat i skallen dagen till ära. 
//


Nattbuss 501

Jag sitter på bussen på väg hem till den lilla staden med det stora storstadskomplexet. Jag är med andra ord på väg hem igen. Sovit ute hos underbara och framför allt älskade K. Snart är det åtta år vi kamperat ihop, inte illa. Längre än det flesta andra äktenskap nuförtiden.
Hur som. Jag har verkligen inget vettigt att dela med mig av.
Så jag gör det inte. Delar med mig alltså.

Dreamhouse

Det är städdag i Drömkåken idag.
Jag tvättar, dammar och vädrar. Och så har jag handlat. Och nu ska jag städa White Room (vardagsrummet). Vi har ju som sagt lite roliga namn på våra olika rum här...
Började min dag väldigt trevligt med Johanna på consenzo, en capucchino och en tidning. Bra start på dagen.
Jag kan ju inte påstå att just den stunden fyllde mig med en massa energi, men det var skönt att starta på det sättet.
Och till alla, imorgon får vi ett bra fungerande internet hit. Bra, bra, bra.

Kvällen bjuder inte på så mycket, vi tar det lite som det kommer.
Middagen idag kommer iallafall att bestå av potatis, korv och ägg.
Än så länge har vi råd att äta riktig mat om dagarna...

See ya, don't wanna be ya.
/S.


Dagens

Sovmorgon idag, slog upp mina blå och såg dagens ljus halv tolv, tog en kaviarmacka och ett glas juice, trots att det skär sig nå alldeles fruktansvärt. Det var apelsinjuice ni vet. Men som sagt, man tager vad man haver. Har plockat ur badrumsskåpet idag. Har gjort en hög med "slänga" i en hög med "spara" och en hög med "med till spanien". Det är svårt och veta vad jag behöver ha med mig, typ krämer och salvor och sådär. Jag är tveksam till om jag kommer behöva ha så mycket sånt alltså, och skulle det trots allt behövas så finns det ju sånt där nere också. Visserligen så måste man ju betala då. Om jag tar med mig det har här hemma så slipper jag göra av med pengar på det, vilket alltid är trevligt. Men STOPP Emelie! Du måste sålla nu. Du kan inte ta med dig allt du äger och släpa runt på det. Sålla, rensa och släng!

Mamma kommer snart in med lite flyttkartonger, tillsammans ska vi sen plocka ur köksskåpen, fast vi sparar såklart en tallrik och ett glas som jag kan använda de dagarna jag har kvar här hemma. Och en kniv och gaffel förstås. Sen ska det ju torkas ur också och mamma ska gå igenom min garderob och se om det finns något hon vill ha. Också ska vi äta något. Det kan bli mysigt faktiskt. Fast sorgligt. Och skönt. Och tråkigt. Och jobbigt.

Ja det är med blandade känslor det här....

/Em


VARNING!! Här kommer ett mycket bittert inlägg!

Kvällen är kommen och jag är bitter idag. Fruktansvärt bitter. Man ska aldrig lita på någon/några/något annat än sig själv. Öppna dig inte för någon, för man aldrig lita på någon annan. Det är tråkigt, men tydligen är det bättre om hela livet bygger på lösa, ytliga förhållanden och relationer.  Man ska helst inte skaffa nya vänner, eftersom de aldrig är de man trodde att de var.

Ett råd: släpp inte in någon i ditt liv.

/Em

bubblare

jag är ledig utan planer. jag hatar det.
tisdag, samma sak där. jag hatar det lika mycket.

man kanske ska försvinna från jordens yta eller något?

såå. jävla. tråkit.

och jag hatar er fortfarande. kanske lite mer.


Effektiv

Adressbyte på skolan - check

Studieuppehållet beviljat - check

Fått intyg om genomförda kurser - check

Mött upp Josse på stan för att hämta mina grejer - check

Köpt en mascara - check

Skrivit ut tio cv:n - check



Lägg märke till att klockan bara är halv två.

/Em

Jag ska vara helt ärlig idag.

Jag hatar er.

Dagens

Jag har en hel del att göra denna vecka ska jag säga er. Till att börja med måste jag gå till skolan och försöka ta reda på hur det går med min ansökan om studieuppehåll, det är en vecka sedan jag lämnade in alla papper nu och jag undrar om jag ska få något slags besked eller om det bara är att dra iväg nu. När jag ändå är på skolan så ska jag försöka informera alla institutioner om att jag har bytt adress. Jag försöker nämligen få slippa att beställa eftersändning av posten, och har därför skrivit en lista med alla de som jag brukar få post ifrån. Det återstår då alltså bara att ringa runt till alla dessa och ändra min adress.

Idag ska jag också ringa anna och höra hur det går med mitt cv, jag lämnade det nämligen där förra veckan för att få hjälp med att översätta det till spanska. Hon och hennes sambo pratar ju flytande och lovade att hjälpa mig. Om det är färdigt ska jag be henne skicka över det till mig på en gpng så att jag, när jag ändå är i skolan, kan passa på att skriva ut ett x antal antal cv:n. 

Naturligtvis börjar det bli dags att packa också. Flyttpacka, först och främst. Allt ska ner i lådor och säckar för att sedan placeras i ett förråd. I morgon ska jag eventuellt träffa mamma och i sådana fall bör jag låna hennes telefon och ringa Korsnäs lönekontot för att ändra min adress även där (har inte så mycket pengar på min mobil).

Jag ska också gå igenom usb-minnet och se till så att jag har sparat ner allt jag behöver. Dessutom Ska jag träffa massa vänner och bekanta en sista gång innan jag beger mig. I morgon är det middag hos alex med henne och julia (sixten). På fredag ska jag tvätta och städa hela dagen, eventuellt kommer de hit någon som vill besikta min lägenhet också.

Var ska jag börja nu?

/Em

Cuz' the DJ is asleep

Sitter i bussen igen, lagom trött. Vi kom fram till vårat hotell i Örebro, eller Pennybridge och vi ska leka lite internationella här på morgonkvisten, klockan 05:10 tror jag att vi stegade in i Lobbyn och fick våra rumsnycklar. Raka vägen upp på rummet, vissa av oss fick för sig att dricka vin och vara sociala. Den sociala biten varade i cirkus 10 minuter innan alla sov som barn. Upp klockan 09:20 för en snabb hygien omgång på toa och sen ner till frukosten. 
Kvart över 10, alltså en kvart innan vi hade beräknat att vara påväg så satt vi i bussen, redo för avfärd. Så, nu är vi påväg hem och har väl lite drygt 20 mil kvar kan jag tänka mig. 
Hur som, nu har jag ju bara rest med sedan i torsdags, men so far so good, kan jag lätt säga att det är det bästa jobb jag haft. Trivs som fisken hela tiden och framför allt - jag behöver inte vara hemma. Dessutom gillar jag att åka bil, buss tja. Vid närmare eftertanke så gillar jag nog att resa på de flesta sätt.
Nu sover alla utom jag och Tomas, hon som kör. Jag fick tillräckligt med sömn i natt, då jag även slumrade till lite i bussen. Men efter ett välbehövligt stopp på macken i natt så fick även jag vara vaken och nattäta. Mycket trevlig sysselsättning.
Så.
Nu ska jag spela lite bubbleshooter och lyssna på spellisten jag finally fick av K3 igår.

saturday night fever

Sitter i bussen, vi är tre nördar som spelar allt från wow till bubble shooter. Den fjärde sitter vid förarpositionen och sover. Nu gör det dock inte så mycket eftersom vi står still vid festplatsen, men endå. Utanför regnar det, och regnet, det har förföljt oss sedan i torsdags. Regn varje dag, fast vi har flyttat oss x antal mil genom landet.
//
Men. Jag fryser som en gnu, känns inte som om jag har tinat sedan igår, när monsunregnet tog mig med storm. Klockan 24 går R upp på scenen, nu har det varit buffé, och jag gick loss på kräftorna samt räkor. Rostbiffen låg också lite risigt till. Nu äter folket och tittar på några som uppträder, efter det blir det dans till ett annat band, klockan 10 öppnar portarna, nu är det bara de som även skulle äta som är här.
//
Så. En av oss är magsjuk också. I morron vänder vi hemåt, för den här gången.
//
well well.
//
från en regnig turnébuss. 

Hur svårt kan det vara?

I torsdags tog jag fram dammsugaren här hemma, satte i sladden och sånt där ni vet. Märkligt nog kom jag aldrig så långt att jag verkligen började dammsuga. Istället stod den bara mitt på golvet, orsakade svordomar ur min mun när jag höll på att snubbla över den och såg bara sådär allmänt otrevlig ut. Idag står den fortfarande kvar och jag förundras över hur svårt det verkligen vara att bara ta tag i det, dammsug lägenheten och ställ sedan undan helvetesmaskinen. Saken är ju den att det dessutom blir likadant varje gång, varje torsdag ska ju jag dammsuga, men nio gånger av tio tar jag fram den och låter den sedan stå där till åtminstone lördag innan jag bestämmer mig för att ta undan den. Vad är problemet liksom?

Den helkroppsrenovering jag pratade om tidigare är nu genomförd och det känns bra. Uppfriskande. Då var det problemet ur världen liksom. Klädproblemet kvarstår dock, och jag misstänker att ett beslut inte kommer tas förrän strax innan bortgång. Inte bortgång som i "död", utan mer bortgång som i "gå hemifrån, på väg för att träffa vänner". Det står nog mellan två klänningar som i modellen är ganska lika varandra, dock skiljer sig looken ganska mycket åt ändå.

Det känns bra nu....Det blir bra det här....Det måste bli bra

/Em


Nedrans maskin

En sak är säker, om jag lyckas med min vistelse på en annan plats, i ett annat land, om det blir så som jag hoppas. Om det blir så att jag kanske kommer hem om ett år eller så för att fortsätta mina studier, då är det första jag ska göra att skaffa en ny dator. Denna flygplansliknande maskin har gjort sitt och om den håller sig i en vecka till utan att flyga i luften med en smäll så är jag tacksam. Jag spyr galla på denna apparat.

Lördagen känns än så läänge som söndag för mig, lite seg och ointressant sådär. Men det ska vi snart ändra på, jag kommer inom kort bege mig in i badrummet för en helkroppsrenovering och sedan invänta kvällen som jag hoppas bjuder på lite trevligt umgänge och eventuellt utgång på det. En avskedsutgång. Jag har redan börjat prova ut kläder och har minst sagt lite svårt att bestämma mig.

Undrar om jag ska vila lite, rulla runt i sängen och njuta lite av en egen säng innan jag jag hoppar in i duschen....

/Em

Updat.

Jag ligger i min säng, eller ja, min hotellsäng. Men det luktar som det gör hemma i min säng, min sov t-shirt luktar nytvättat av det där tvättmedlet / sköljmedlet jag pratade om tidigare, med doft att äppelblom och lime. Så jag känner mig som hemma, här 45 mil hemifrån känner jag mig lika mycket hemma som jag gör hemma. Här 45 mil hemifrån i ett okänt rum känner jag mig hemmastadd, kanske jag kan aväga den precisa packningen med saker för att få vilket rum som helst att kännas som hemma? Nog för att jag alltid har uppskattat att inte vara hemma, det där snacket som människor kör med "borta bra men hemma bäst" har jag aldrig förstått mig på, inte heller hur man kan tycka att det är så skönt att komma hem. För mig är det inte skönt, för mig är det trist, nästan som att gå game over att tvingas hem. 
//
Men, ni kan även ha i bakhuvudet att jag trivs hemma, det är absolut inte så att jag går och vantrivs där hemma, absolut inte. Jag har min lägenhet som jag uppskattar väldigt mycket, och jag gillar på någotvis Gävle. Även om jag alltid gillar det mer när jag är hemma, när jag är borta har jag det lite svårare att sakna staden. 
//
Karin lovade dessutom igår, eller om det var i förrgår, beror lite på hur man ser nätter och tidiga morgnar som, att fixa en ny spellista till mig på Spotify. Pratade med henne tidigare och då innehöll den där listan en låt, men det gäller att se det positiva. En låt är mer än ingen låt. Har alltid gillat att lyssna på andra människors skivor och nu senare, låtlistor. Mixtapes går också förträffligt, dessutom gillar jag ordet - mixtape. Låter lite originellt sådär, lite 80-, 90-tal. 
//
Jag kan rekommendera Havannah Browns mixtape, och jag kan inte rekommendera McDonalds spellista "summer" på Spotify.
//
Såå far såå good.

Jag lever, men det är knappt...

Tro det eller ej kära kollektivmedlemmar och andra läsare, jag lever.
Jag har knappt varit bosatt i helsingborg en vecka än, men det känns redan som jag knappt bott någon annanstans. Det är nog lite här jag hör hemma ändå.
Det kändes faktiskt lite konstigt och med en liten klump i magen som jag vinkade av kära mor och far i måndags förmiddag när det var dags för dom att vända hemåt igen, med en tom släpvagn. Komma hem till ett tomt hus utan barn, 75 mil norrut.
Den klumpen hann dock inte husera många timmar i magen innan den var long gone.
Eftersom det gått alldeles för lång tid sedan jag uppdaterade kör jag en klassisk punkt form här;

Lördag: Blir upphämtad av mamma och pappa i Stockholm vid nio tiden, kramar Hanna och familjen Berg hejdå för den här gången. Vi tillbringar alldeles för många timmar i bilen, jag krävde dock ett mat stopp på donken, och i Jönköping blev det äntligen dags.
Vi kom fram vid femtiden på eftermiddagen och då var det bara att åka och lasta av hela släpvagnen i lägenheten, dock får jag inte tillgång till den förens imorgon så natten tillbringades i Mikaelas finfina lägenhet:)

Söndag: Uppstigning tidigt! Under förmiddagen skulle joels hela bohag flyttas från A till B. Som vi slet, ännu en dag med 3trappor utan hiss, och lite värme på det!
En sväng ut till ikea där bror inhandlade diverse nödvändgheter. Såklart blev det två 5kronors korvar var också.
Eftermiddagen spenderade jag och mamma med att vika, vika och åter vika kläder. Oj så mycket jag släpat med mig, tidigt kom vi på att bokhyllan numer itne kunde vara en bokhylla. Travar med kläder sorterades in. Klockan hann nog passera midnatt innan väskor, påsar och kartonger var uppackade. Vi somnade som tre klubbade!

Måndag: Vi var och hängde på låset när Willys öppnade, här ska handlas. Vagnen fylldes snabbare än vad vi hade räknat med. Men nu har jag allt man kan tänka sig från extra disktrasor till lök och falukorv.
Mamma och pappa vinkades av vid lunchtid och jag begav mig till centrum för att träffa Mathilda och 6 andra tjejer som också ska börja plugga. Vi fikade och pratade en massa, därefter begav vi oss till "Villan" där det var samling. En enorm folkmassa och massa grupper med tjoande faddrar i oranga tröjor väntade.
Jag blev varmt mottagen i min faddergrupp av fantastiska Ebru, Sarah och Cecilia. Vi bekantade oss med faddrar och andra nollor ett par timmar.
Därefter spenderades kvällen hemma hos mig tillsammans med tjejerna som fikade tidigare iag! Mycket trevligt:)

Tisdag: samling tidigt för att träffa grupperna igen och gemensamt gå till campus där rundtur väntade. Vi hade även uppstart med klasserna där lärare presenterade sig.
Hann hem och käka och byta om. Kvällen gick i härlig 80tals anda, vi tjejer fixade iordning oss här och det var en salig blandning med leggings, bodys och färglatt smink.
Pubrunda väntade och det var grymt kul, vår grupp 4A röjde såklart:)

Onsdag: Första föreläsningen idag, Jan E Persson fick mig efter en kvart att inse att det här var exakt det jag ville lära mig mer om. Efter en timme var jag nästan i extas, det här ska bli skiitskoj rent utsagt!
En minipowernap hemma på soffan och sedan var det bara att dra på sig "björn borg a `la wimbldon -76 outfiten" och hoppa på färjan. Turning mellan helsingborg och helsingör, och ett tag trodde jag nästan båten skulle sjunka som alla härjade omkring, stört kul. Det hela blev ju bara ännu bättre av att allt i baren typ kostade en 20 spänn:)
Efter två vändor med färjan var det en galen mellanfest på studenthemmet unionen, där bord hoppades sönder och blåmärken skapades. Kvällen avslutades med på nattklubben Tivoli:)

Torsdag: Introduktion till Retail inriktningen stod på schemat idag, mycket spännande och toppenbra lärare!
Kvällen gick i sann Hippie anda och jag har aldrig varit snyggare; flätat hårband, broderad jeansväst, batikjol, solbrillor och peace märken lite överallt. "Villan" var förvandlad i woodstockanda.
Grym kväll med allihopa, kom hem och stupade i säng med blödande fötter, guld:)

Fredag: VILODAG! som det behövdes, ingenting i skolan och ingen nollningsaktivitet idag. Skönt för både fötter och huvud. Jag elin och mathilda var dock duktiga ändå, fixade bibliotekskort och listade oss på en vårdcentral.
Kvällen bestod av Taco mys med bästa tjejerna, toktrevligt:)


Imorrn väntar spännande äventyr igen, så nu KÖR VI!!



Dunkla rum



Sitter i vårt sovrum på C. Adelers gate 17 med öppet fönster och tända ljus. Datorn har precis visat tre avsnitt av vänner och nu bestämmer sig b-friend för att det är dags att somna till en film.
Vilken, inte bestämt än men det lutar åt en action så det tar ett tag att somna.
Imorgon har vi varit här en vecka, sjukt. Det har gått så otroligt fort och det känns som att vi varit här i en evighet.

Lördag imorgon, en dejt med våran förlorade vän Linn är inplanerad, samt lite vininköp och diverse saker till rummet. B-friend står för pengarna, jag för inköpen. Inte mer än rätt.

Gruset i ögonen är ofrånkomligt dessa dagar, oaktiverad som man är.
Lite bättre rutiner och jag är med i matchen igen.

Så, nu är det dags att packa ihop affären för idag och dra för gardinerna.

God natt kära vänner.

/S.


172 centimeter

Alla jag känner vet om det, de tycker jag är lite löjlig men för mig är det på riktigt. Vissa, faktiskt oerhört många tjejer, och även många av mina vänner klagar och gnäller över sin kropp. Allra allra oftast är det vikten det handlar om. Magen putar för mycket, låren är för stora eller bilringarna börjar bli alltför många. Och jag säger inte att jag inte tillhör denna kategorin tjejer, för det gör jag. Jag är inte nöjd med mage och jo, visst har bilringarna/kärlekshandtagen blivit lite för många. Men för mig är inte detta det värsta.

Så länge jag kan minnas har jag haft komplex för min längd. När jag tänker efter tror jag det började när jag gick i fyran, det var då jag för första gången reagerade över att jag var lite längre än många andra tjejer i min klass, även om jag vid denna tidpunkt inte alls tog det så allvarligt som jag gör idag. Varje år fick jag stå på raden längst bak på klassfotona, längst bak och längst ut till höger, det var min plats det. Och jag garanterar er, jag gillade den inte.

Så småningom var det dags att börja högstadiet och jag var näst längst i den nya klassen. Endast en kille var längre, men alla andra slog jag med hästlängder. Efter det första sommarlovet med nya klassen kom jag tillbaka till årskurs åtta och plötsligt hade alla killar vuxit om mig. Vilken lycka. Därefter var högstadiet ingen tid då jag egentligen funderade så mycket på detta, utan det blev värre sen, när jag började gymnasiet. Man blev äldre, snart var det dags att utforska kroglivet och jag upptäckte att jag inte alls kan använda högklackade gräddbakelser till skor som alla andra.

Det här sitter hårt i mitt huvud, tanken har slagit sig ned för att stanna och jag är rädd för att jag aldrig kommer kunna acceptera. Jag vill det, för min egen skull. Men varje gång jag ser tjejer trippa runt på sina 14 centimeters stiletter, och trots det behöver sträcka på sig för att nå upp till sin pojkvän för att sammanstråla i en välsmaklig kyss blir jag så avundsjuk att jag håller på och dör (och det är alltså inte bara på kyssen jag är avis).

Den putande magen är det ju i alla fall lättare att bli av med. Att gå ner 10 centimeter i längd kan bli lite svåare tror jag.....

 

/Em


Ge mig mat någon!

Jag behöver verkligen någon som kan göra mat till mig nu. Sitter i min soffa och har ätit upp en 25 kronorspåse med godis och känner att det inte var särskilt smart. Frågade mig själv varför jag utsatte mig själv och min oroliga mage för detta och fick till svar att jag var hungrig. Aha, det är där problemet sitter. Du är hungrig. Vad sägs om lite mat då, för första gången idag liksom? Ja det låter inte dumt. Men att laga den däremot, det känns som om det är väldigt långt borta just nu. Jag har dåligt med varor hemma, vilket betyder att det krävs rätt mycket fantasi för att kunna tillaga något. Något jag har ännu sämre med är pengar, så jag har heller ingen lust att gå och handla något. Och jag har definitivt inte råd att gå och köpa en hamburgare eller något, trots att det är det som jag känner mig mest sugen på nu. Herregud, vilket dilemma.

Dagen har flytit på bra hörni, snart är det lärdag och då återstår det bara en vecka till i Suecia. Jag har inte gjort mycket vettigt denna fedag, cyklade iväg för att mata stefan och trampade sedan vidare för att våldästa bror som har besök av flickvännen denna helg. Jag tog min godispåse och tryckte mig ner emellan dem och där stannade jag en bra stund. Nej då, det gjorde jag faktiskt inte. Även om det hade varit oerhört roligt, bara för att få se deras min liksom. Men jag tror i alla fall att jag skötte mig bra och hoppas att jag inte skrämde iväg flickan. Om jag skulle ha skrämt henne hade det ju inte spelat sådär väldans stor roll ändå, hon och alla andra här hemma slipper mig om bara lite drygt en vecka.

/Em

man in the mirror


Det är väl ingen som dött i en flodvåg?

Jag min dumme fan kände mig som vanligt rastlös och det lixom kröp i hela kroppen, jag hade inget att göra. Känner ni igen den kommentaren från min sida kanske? Förmodligen. Hur som, eftersom jag aldrig varit i den här staden (?) förut så tänkte jag att jag tar en promenad, det måste ju vara förträffligt. Eftersom det hade slutat regna och allt. Grejen är att vi bor lixom uppe på ett mindre berg, om man nu kan kalla det så. Hur som helst, hela vägen bortåt gick det ju jätte bra, nedförsbacke hela tiden i en halvtimme. 
//
Sen när jag skulle vända för att gå hem, då var det ju för det första uppförsbacke hela vägen tillbaka, och för det andra började det blåsa motvind från ingenstans och för det tredje öppnade himlen sig - underbart med andra ord.
Men det vara bara att bita i det sura äpplet och ta monsterkliv hela vägen tillbaka igen.
//
Så, vad har vi lärt oss av den läxan?

Ont i magen

Om jag ska behöva lida av denna magsmärta ända tills jag åker, så vette tusan om det är värt det. En molande känsla i magen har drabbat mig i fler dagar nu, från och till i alla fall. Det senaste dygnet har det varit konstant verk, och det gör ont. Riktigt ont. Lite drygt en vecka återstår för mig i detta avlånga land, igår bokade vi boende också. Ja, vi tyckte vi hittade ett skapligt boende för en skaplig peng och slog till på direkten. Det är svårt att veta vad som är ett rimligt pris och när vi bekräftat bokningen fick jag lite kalla fötter och blev orolig att det kanske var för dyrt egentligen. Mina vänner fick då som vanligt rycka in och säga sin åsikt. Och utifrån vad alla nu har sagt, så känns det som att det var ett bra pris i alla fall.

Helgen står för dörren och det känns bra, dessvärre är vädret inte det bästa just nu, men jag ska försöka att inte låta det sätta käppar i hjulet denna gång. Jag har egentligen ingenting inplanerat, men en eventuell avskedsutgång i morgon är inte helt omöjligt. Idag känner jag faktiskt för ovanlighetens skull för en dag i soffan med en fet godispåse i min hand, ovanligt va?! Nej, kanske inte, men det gäller att passa på medans man kan anser jag. En film och täcke är inte helt fel det heller.

Tyvärr så får ovanstående sysselsättning stå tillbaka, det finns tydligen något viktigare jag måste göra. Stefan är hungrig och hans mamma är på turné, och vem ställer inte upp och åker dit och fixar käk om inte självaste jag?! I egen hög person.

/Em

You're all I need

Har suttit på våran kvartersrestaurang Consenzo som är tre roomies arbetsplats, inkluderat B-friend.
Har fått i min en smarrig kycklingburgare och en Pepsi Max. Pepsi Max som förövrigt är sjukt underskattat, otroligt gott. B-friend ska jobba hela kvällen och jag utnyttjade deras internet, som är bättre än det vi har hemma i Drömkåken.


Var på jobbintervju imorse, gick finfint och ska tillbaka på måndag. Har fått erbjudande om barjobb också, ska höra av mig och se hur det blir med det.
Livet rullar på här i Oslo, det händer inte allt för mycket häpnandsväckande.
Jag skuttar runt som nån annan hemmafru och tar dagen som den kommer. Idag innehöll den:
- Havregrynsgröt
- Jobbintervju
- Jobbigt besked
- Handla
- Lunch
- Titta på Kenny Begins och somna
- Titta på Kenny igen
- Äta middag
- Följa med G & E för att dom skulle köpa sushi, ångrade kycklingburgaren
- Hem och titta på Made of Honor
- Strunta i den och duscha istället

Och nu är jag här.
Dags för ett gammalt hederligt Greys Anatomy-race och lite te.


/S.

Ps, lyssna på den här.
Jag dör lite varje gång jag lyssnar på den.



Dagens

Medan alex rullar runt på sveriges gator och torg, medan lina super skallen av sig i en helt annan del av sverige och medan sändy gör rätt för sig i vårt kära grannland norge sitter jag här hemma i min soffa och väntar. Vad jag väntar på? Vet inte egentligen, bättre tider kanske. Det tycks dock bli så att jag då får vänta ett tag och koncentrerar mig därför på vad som kommer hända inom den allra, allra närmaste framtiden. En vän till mig slutar jobbet kl. 18.00, därefter kommer hon hem till mig och umgås lite. När som helst kommer också min telefon att ringa och någon i den andra änden kommer säga till mig att gå ut. Ja, min bror har ju nämligen hört av sig och det är dags att umgås lite, ica maxi är vår favoritsysselsättning tillsammans. Man vet ju aldrig när man får se honom nästa gång så jag passar på nu när umgänge erbjuds.

Annars har jag varit en duktig flicka idag och begett mig till en butik i närheten för att uträtta ett ärende. Faktiskt så var jag ändå bort till ica, för att fylle i papper om icabanken. Vår beresta kollektivmedlem Lina har förespråkat denna bank länge nog nu och eftersom den passar turister mycket väl så har jag nu skrivit under papperna och begärt ett kort hem snarast möjligt.

Nä, om man skulle ta och....

/Em

Hit the road Jack

Jag sitter i en buss, någonstans på fel sida landet, längsmed fel kust också, jag har bytt höstkusten mot västkusten över en dag, det känns sisådär, min vingar är inte vana att flyga här. Och det regnar, regnet står som spön i backen kan man säga, inte särskilt lockade att veta att man inom en snar framtid ska kliva ut ur bilen i detta väder. 
Hur som, vi har ganska precis suttit nånstop i bilen sen åtta-tiden i morse och det har jag väl egentligen ingenting emot, är det något jag är van vid så är det ju att åka bil, dock känns det lite ovanligt att åka nedåt i landet, vi brukar ju annars ligga som en rem uppåt i landet. 
//
När man åker såhär, känner man verkligen hur litet Sverige är, hur fort man korsar landet och hur fort man tar sig från stad till stad. 
//
Spotify håller mig sällskap i dessa tider och jag har bett trean att göra en ny spellista till mig, vilken jag inväntar med spänning. Är rätt less på den tidigare musiken...
//
Hur som. Förväl Falkenberg. Snart är vi framme... 

On the countryside.

Hemma på landet. I soffan, med benen på bordet, så skillnaden är inte så stor jämfört med hemma. Eller, jag har ju helt hus till mitt förfogande, men eftersom jag är så fruktansvärt barnsligt rädd för det här huset, och framförallt för att vara själv här, så är inte njutningen total. Faktum är att jag är livrädd. Men det behöver ju vi ju inte gå in närmare på. Mina vänner har lovat att vara barnvakt per telefon, och det känns ju bra. Jävligt bra. Att någon bryr sig.
//
Ömsom sitter jag här, och läser bloggar och tidningar, kollar läget. Ömsom läser jag "White line fever" av Lemmy Kilmister. Samma stuk på boken som på en av mina favoritböcker, The Dirt. Än så länge har jag bara läst typ 3 kapitel och kan inte riktigt uttala mig om boken, men det bådar gott ska ni veta...
//
Livet på landet är lugnt kan man säga. Mormor och morfar har tagit sitt pick och pack, och begett sig till sin båt. Dom (läs morfar) ska fiska abborrar i kväll/natt. Vissa roar ju sig med sånt också. Mormor har med sig korsordstidningar deluxe och jag vet att det finns sängar i båten, och i båthuset. Så dom klarar sig nog bättre än vad jag gör, men de har lovat att komma hem till 06 tiden i morronbitt och skjussa mig till bussen alla fall.
//
dessutom. tack Em. Du var världens snällaste idag! tack, tack och tack! :)

Världens snällaste or WHAT?!

Här satt jag i mina skönaste mjukisbrallor, njöt av den fräscha doft som är resultatet av den näst sista städningen av min lya, lägenheten glänser och genom fönstret sipprar det in sval och härlig höstluft. Eftersom det redan börjat skymma utanför fönstret hade jag tänt alla ljus jag har och de gjorde doften här hemma ännu mer ljuvlig. Jag hade placerat mig under en filt, och med en fruktsallad på bordet och en film laddad kändes livet så där härligt och underbart som det gör när man inser att man inte behöver röra sig en millimeter till denna dag, när man inser att man inte har någonting kvar att göra denna dag, förutom att slappna av och bara andas.

Men så pep det till i telefonen och jag vaknade från sagovärlden. Det var Alex "Fan! tror jag glömde sänglampan på! Den blir varm och kan börja brinna efter x antal timmar. Du skulle inte kunna vara världens snällaste...? Jo men absolut, så gärna. Inte sviker jag i en sådan situation, det är klart jag tar mig upp ur min ybersköna säng och traskar ut i verkligheten, går hela vägen hem till henne och släcker den eventuellt påslagna sänglampan.

Nej då, riktigt så illa var det inte. Om hela sanningen ska fram så höll jag fortfarande på och städa, tvättmaskinerna var i full gång och jag sprang upp- och ner för trapporna var tionde minut ungefär. Det doftade inte alls fräscht av rengöringsmedel, utan tankarna fördes mer till kattmat eftersom jag ätit tonfisk. Någon fräsch fruksallad gör mig heller inte sällskap denna afton, så, jag antar att det inte var så farligt att traska ut trots allt. Men det hade ju kunnat vara så.... eller?!

/Em

Stackars killar

Det finns väldigt många tjejer som bland önskar att de vore killar. Ungefär en vecka i månaden dyker tanken upp i mitt huvud, som tur är slås den bort lika snabbt igen. Även de dagar då det är dags för sådana obehagliga besök där man kan bli uttittad av ett par ögon som granskar ens kropp noga, men som sedan, oftast med lugnande röst säger att allt är helt normalt, kan vara sådana dagar då man önskar att man hade snopp istället. Men idag har jag kommit på att oavsett om det är vecka varje månad som kan vara lite jobbig, eller en dag om året eller kanske bara typ vartannat år så måste det vara mycket roligare att vara kvinna. Jag menar, tänk att aldrig få gå in på toaletten tillsammans med någon. Tänk att under en krogkväll inte få gå in på toa tillsammans och skvallra lite om alla andra kroggäster eller skicka sms till någon man suktar efter. Gud vad tråkigt. Stackars killar som inte kan göra det, eller det klart att de kan göra det, men det är ju inte så vanligt. Ni skulle bara veta vilka trevliga stunder ni går miste om. Det kan hända mycket på damtoan.

/Em


Effektiv förmiddag.

Minst sagt. Vart på två möten och fått papper om att plugga upp betygen jag ville. Så det känns bra, nu ska jag fördriva lite tid och sen ska jag packa innan jag åker ut till Skutskär. Men jag vet dock inte än vad det är jag ska packa, men det löser sig nog. Har dessutom FF hela kvällen och natten i Skutskär, vilket kanske inte är så lyckat med tanke på hur barnsligt rädd jag är för att vara ensam där ute i skogen. 
Ska också komma ihåg att fylla i min timrapport och skicka in till Sam. Inte att förglömma! 
Hur som. Där har ni dagen. D-d-d-Day.

 

 


Lite orolig

Jag har inte pratat med alex på ett tag, jag börjar bli orolig. Jag har skickat ett sms för flera timmar sedan, men inte fått något svar. För sjutton alex, spela inte så förbannat svårflörtad. Eftersom hon för en stund sedan dessutom publicerade ett inlägg med ett visst sorgligt innehåll vrids min oro upp en aning. Finns det några som du tvivlar på alex? Jag hoppas det inte är kollektivet du tvivlar på i sådana fall. För vi är ju vänner, vi tillhör väl ändå de få som stannar kvar i vått och torrt? Vi viker väl inte ner oss när det är som jobbigast? Och med oss behöver du väl inte tänka för att ha roligt?

Och var har du förresten hållit hus idag. Hon brukar alltid berätta för oss andra vad som händer hos henne under dagen. Det enda jag vet idag är att hon skulle hem till någon, minns inte vad han heter, men det spelar ingen roll heller. För det var bara en aktivitet som skulle ta ett par timmar, sen hade hon inga mer planer för resten av dagen. Men självklart har jag mina aningar om vad som tagit upp hennes tid. Jag har heller inte pratat med karin idag, detta känns inte bra mina vänner. I morgon måste jag ringa. Har de slagit sina kloka huvuden ihop tro?:P
Och Lina har jag inte hört nåt från på länge heller, herregud, hur går det för dig flicka? Har nollningen sugit musten ur dig? Sändy har åtminstone lyssnat på alex order och bloggat en sväng idag, känns mycket bra. Nu vet vi att du lever.

Hur som helst så är det dags för mig att gå och sova nu, mamma kommer och besöker mig tidigt i morgonbitti. Därefter har jag några ärenden nere på stan på eftermiddagen. Busy, busy....

Godnatt
/Em

 


Full of broken thoughts

Du kunde ha haft allt.
Jag börjar bli på mitt hösthumör, även fast jag inte vill. Mitt hösthumör är inte ett humör att föredra om man säger så, det brukar visa mina sämre sidor. Och jag antar att det knappast kommer bli bättre i år, då jag kommer vara ännu mer sur eftersom alla lämnar staden. Risken finns att det kan gå så långt att jag inte är att leka med, jag kommer surna till och sätta mig på tvären - ja förmodligen.
//
Redan nu känner jag vissa tendenser till detta stadium. 
Så, egentligen. Jag kanske borde gå under jorden ett tag och göra upp med mig själv? Senaste tiden, och egentligen så känns det fortfarande som en aktuell process, jag antar att alla ungdomar förr eller senare går igenom det hela, och det har inte att göra med revolt mot föräldrar eller så. Nej, att inse vilka som är ens vänner i vått och torrt, och inse vilka som inte är det. Rensa ut, knäcka sig själv, sörja och komma igen har jag hört är en bra höstaktivitet. Det handlar inte om att ha tusen personer runt omkring sig, för dom kommer alla fall lämna dig förr eller senare, det handlar om att hitta få, speciella människor som stannar kvar i vått och torrt. Som inte viker ner sig när det är som jobbigast, och som man kan har roligt med utan att behöva tänka. Några få.
//
Det värsta är kanske att man själv är skyldig, när man rensar. Egna beslut kan vara nog så smärtsamma, även om det förmodligen är det bästa i längden, så är det svårt att se det här och nu. För nu, eller när beslut fattas och tiden där efter, är det fruktansvärt smärtsamt. Fysisk smärta har aldrig tillhört något större problem för mig, men detta. Det gör fruktansvärt ont. I kroppen, i huvudet och framförallt i hjärtat. Smärta i hjärtat är förmodligen min värsta smärta.
Men det känns som om det är dags att ta tag i det. Hele.
Så.
//
Man måste göra det hela värt det. Är det värt det? Hurt - J. Cash

Barnvakt åt en liten prinsessa

Fanken också, jag som hade tänkt vara lika duktig idag som jag var igår med att blogga. Det gick visst inte så bra, det beror helt enkelt på att jag inte varit hemma så mycket, jag har nämligen varit och träffat min vän Annas prinsessa Alma. En sån liten krabat, fantastiskt söt. Jag fick vara barnvakt medan Anna pluggade och sen fick hon hjälpa mig med lite saker inför min kommande resa. Det var väl rättvist?!

Det måste vara jobbigt att vara så liten, att inte kunna prata. Att inte kunna berätta för någon vad som är fel, var man har ont eller vad man önskar. Denna lilla flicka var på dåligt humör idag och krävde att man hela tiden skulle vara uppe och gå med henne, och stannade man så blev det skrik och stora krokodiltårar. Helst skulle man ruska henne riktigt ordentligt, då trivdes hon. Så där vankade jag omkring, gungade, dansade och nynnade på någon påhittat visa, allt för att göra tösen nöjd. Men det räckte visst inte till. Ett par gånger blev hon ursinnig och var hungrig och då kunde ju tyvärr inte jag hjälpa till, utan då fick förstås mammam rycka in. De blev glada för den otroligt flickiga lilla bodyn jag hade köpt åt henne i alla fall, ja hon fick en rosa. Orka hålla på och köpa en massa blått bara för att vara tvärtom liksom. Rosa är en fin färg och den passar lilla Alma precis lika bra som den passar mig.

/Em

OSLO!

Hej Sverige, Norge här.

Hetsen börjar lägga sig och nu ska vi tydligen komma in i lite vardagsrutiner.
I lördagseftermiddag rullade tåget in på Oslos station och vi möttes av E och J- med serpentiner och champagne!
Underbar start. Spännande.
Vi har halvt flyttat in i vårat rum i den 7 rum, kök och två badrum -stora lägenheten mitt i Oslo. Den har typ 2,5 meter i takhöjd, sinnesjukt många fönster, stor balkong mot innergården och strukatur i taker (jag älskar det).
Perfekt inredd för sex tjejer och en kille och diverse löst folk som slinker in i kollektivet Drömkåken.
Jag och alf bor i Penthouse, ett av alla de vackra namn som de vackra rummen här har. Och idag kan jag äntligen packa upp väskorna och flytta in alla kläder i garderoberna. Tjejerna som bodde här innan var inte utflyttade när vi flyttade in och nu har de äntligen tid att fixa det!

Alf jobbar sin första dag på nya jobbet idag, välidgt spännande. Och det bästa med det jobbet är att det tar två minuter att gå från lägenheten- guld.
Det tar även fem minuter nedför gatan till häliga Aker Brygga, som tyvärr börjar tappa sin glans nu när hösten kommer smygandes.

Men jag är otroligt positiv till hela den här Oslovistelsen. Jobb borde lösa sig snart och sen följer man med i farten bara!

En uppdatering till er från mig.

Ps. Vårat internet suger, men hoppas på att det ordnas till veckan. Då kan ni räkna med uppdateringar! Ds.

Gävle anropar!

Norge och Helsingborg, how are u?

Om en timme ska jag slita arslet av mig.

Och om typ 40 minuter ska jag bege mig, på cykel till dagens utmaningar. Känns sisådär. Ge mig ett täcke och en film så skulle jag kunna spendera hela dagen i soffan framför tv:n. Så känns det idag.
Men. Jag känner även en viss oro, Em är inte online på msn och det bådar inte gott. Em, vad gör du? Ett livstecken snarast tack!
Lina låter även hälsa cyberspace att hennes internet är urfunktion där nere i Helsingborg, men hon återkommer så fort det är åtgärdat. 

RSS 2.0