Torsdag!

Sitter i sängen på hotellet i Luleå. Nyss ätit en räksallad på rummet, i andra sängen sitter mamma och lägger in vad vi sålt idag. Det har vit en lång dag och vi har åkt en del bil, i morron har vi bara ett besök inbokat innan vi vänder hemåt. Besöket vi ska göra är i Arvidsjaur, sen hem hem hem. Eller, i alla fall Borlänge! Nästan hemma.
//
Jag har shoppat en del under turen, tro det eller ej. Idag gick jag lös på en loppis, hittade två skinnväskor som jag slog till på, en till mig själv och en till mor. Sen köpte jag åtta LP-skivor också, som jag ska ha som tavlor hemma. Hela kalaset gick på 80 kronor. Som hittat!
Sen köpte jag ett armband från Pilgrim och en klocka från oxxo. Tidigare i veckan har jag ju införskaffat en Fjällräven jacka och tränings kläder. Känns lovande för min framtid. Haha!
//
Men jag fullkomligt älskar min nya jacka, väska och klocka. Så fina! Jag är mikket nöjd! ;)

En helvetes historia...

Herregud. Jag tror jag har dött och vaknat upp i helvetet.
Det känns så åtminstone.

Dagen.
06.30- vaknar av att karl går upp (idioten ska på ett spinningpass kl 07.00)
06.55- kliver upp i sängen och känner en liten huvudvärk.
07.17- slänger ner några Panodil, utifall.
08.10- trycker in två Panodil medan jag försöker få ut leveransinformation från Posten.
09.30- huvudet snurrar medan jag sorterar innehållet i en miljard kartonger. Städdag på jobbet.
10.15- frukost. Håller på och somnar i stolen i fikarummet.
12.50- tar en sväng ute på parkeringen för att få frisk luft till hjärnan, fungerar i typ en kvart.
13.50- får ett psykiskt sammanbrott på en tjej på jobbet. Samtidigt som min kropp sänder ut miljader baciller i kroppen och jag känner musklerna börja verka.
15.20- kämpar för att orka vika kartonger och bära digitalboxar. Mina armar orkar inte.
16.25- slappnar äntligen av på tåget på vägen hem och ännu mer elakingar attackerar min kropp-

Småspringer hem från tåget och sliter av mig ytterkläderna och skorna och slänger mig under täcket.
Min karl undrar vad fan jag håller på med. Grymtar tillbaka.
Blundar i en halvtimme, lyckas inte somna. Vaknar och en demon av baciller har intagit min kropp.

Så där, det var historien om hur Sandra Wesslén blev sjuk för andra gången detta år.
Ovanlig upplevelse, eftersom jag oftast blir sjuk var fjärde år. Typ.
Så detta mina vänner är en speciell dag. Om än, sjukt jobbig.
Bara att ta sig upp från sängen till toaletten är ett helt projekt. Men det går.

Nu ska jag sluta min röda ögon (ja, jag tror gud ger mig en ögoninflamation oxå) och sen ska jag sova bort smärtan.

Peace and love.

Just ja, imorrn är det helg! :)


this is it

Filmen var bra, helt okej. Jag och mamma gick för första gången på bio i Luleå. Man ska vidga sina vyer har jag hört! Nu är jag tillbaka på rummet och ligger i min säng. John Blund knackar på ögonlocken och han får snart ta mig.
//
Nu rabblar mamma morgondagens schema.
08:00 - 09:00 Träning
09:00 - 09:30 Duschning
09:30 - 10:00 Frukost
10:00 - 11:00 Gå på stan
//
11:00 Lämnar vi Luleå för Älvsbyn och därefter ska vi på någon vip, en öppning av en galleria i Boden. Där ska vi befinna oss 16:00 och sen åker vi tillbaka till hotellet i Luleå vid 21 tiden. På fredag ska vi vara uppe med tuppen och åka till Arvidsjaur, och efter det så vänder vi söderöver. Alltså hemåt. Mamma dumpar av mig efter en liten avstickare i Borlänge där jag ska jobba vidare medans hon fortsätter hem.
//
Så allt väl.
//
Jag har fått en hel ny träningsgarderob på den här turen. Känner mig som Anja Pärsson i slimmad Craftoutfit. Haha! Men det gick faktiskt något lättare att jogga i sådana byxor istället för mjukisar. Eller så är det bara känslan av att allt är nytt som gör det hela Lite roligare och Lite lättare. Det lär väl visa sig...
//
Dagens dagens.
Mamma: Jag måste köpa en tandborste! Vill du ha något, en frukt kanske?
A: Neej, men jag behöver tamponger
M: Men vad ska du med dom till?
A: Stoppa upp i näsan, vad tror du?!
M: Jaja. Jag tänkte inte så långt.

Downfall.



Sjukt lång arbetsdag idag. Det kändes som att klockan stod stilla, vilket den kanske gjorde för vi fick inte mycket gjort idag inte. Men imorrn är det städdag. Ocn när ni hör städdag, ja men så bra och nödvändigt. Men seriöst, vi ska ha städdag på vårat LAGER. Förstår ni hur stort det är? Va? Förstår ni det?
Och förstår ni hur mycket utrymmen det finns att städa? Nej, trodde väl det.
Jag började ladda mentalt redan när jag satte mig på tåget...

Men.
Idag ska jag förövrigt vara världens bästa flickvän.
Jag ska laga en sjukt god middag. Tända ljus.
Och sedan ska jag fixa en ännu godare efterrätt.
Om jag gör det, så borde han väl tycka om mig lite lite lite mer?
Jag ger det ett försök iallafall.

Keep the faith.

/S.

Home is where your heart is

Och jag har spenderat dagen där de kallar sig själva, eller, ja alla fall sin lilla stad för "heart of hockey". Jag letade i smått panik efter en Applestore, Macotek - you name it. Hittade inget, och tillsammans med att blodsockrets sista reserver lämnat kroppen blir jag riktigt barnsligt - sur. Fy fan vad sur jag blev. Sen åkte vi till Umeå och hittade ÄNTLIGEN en återförsäljare. Tjejen i butiken var så trevlig - hon gjorde mig på super humör direkt och ja - hon räddade min vecka och förmodligen min mors vecka också. TACK!
//
Nu är jag i Fokiland (alltså Ume-å) där jag stannar över natten. Har gymat och intagit en mycket god middag som jag väljer att kalla för vilt pyttipanna. Smakade "vilt" och den var riktigt god, bästa jag ätit. Nu har jag suttit och målat lite, mamma har tittat på tv och lagt order. Men nu är det dags att släcka ned här, titta på tv och läsa lite ur Lemmys bok som jag har inne på toaletten... Hur den nu hamnade där.
//
I morron ska vi till Sveriges största intersport, sen sk vi till Subway och hota dem till livet innan vi lämnar Umeå bakom oss.
//
Så. Jag har min mac. jag har min nikon. jag har mitt block och mina akvarellfärger. jag kan nu möta allt och alla. face the fear... ;) Dessutom sov jag 13.5 timme i natt. Försök slå mig på fingrarna. Försök säger jag bara. FÖR.SÖK.
Bixon. Dixon. Nixon.

Monday shit.

Måndag
Hata måndagar.
Och speciellt den här måndagen.
Allt är bara skit.
Kärringen på posten försörde mitt liv denna måndag.
Skitland.



Känn ingen sorg för mig Gävleborg

Väskorna tre är packade, det är dock inte så illa som det låter då en väska innehåller kläder för en vecka framåt, en väska innehåller allt jag behöver för att kunna utföra mitt jobb och den tredje är bara min vanliga väska. Så. jag har tittat igenom kylskåpet lite snabbt så att jag skall slippa komma hem till en odör av ruttenhet, måste bara komma ihåg att slänga soporna innan jag sätter mig i bilen. Måste. Komma ihåg.
//
Nu sitter jag mest och väntar på att min skjuss skall komma, ska ju först ut till bygget som sagt. Jag vill ha kaffe, men orkar inte göra i ordning något, men jag antar även att om jag ska umgås med min käre mor nu så kommer vi att stanna på vartannat kaffehak hela vägen upp till Pajala.
//
Sen har vi ju ställt om tiden till vintertid nu, så jävla frustrerande när man inte vad vad som ställer om sig själv, min väggklocka ställer inte om sig själv, och jag ställer inte heller om den. Jag räknar bara en timme back när det är sommartid, för den visar alltid vintertid. Eller en gång fick Lina spel och ställde om den, då gick det åt helvete på en gång för jag fortsatte ju räkna en timme back. Men alla apples produkter verkar ställa om sig per automatik alla fall. Kan ju vara bra och veta, men min gamla iphone kunde spela mig ett spratt ibland och ställa om sig lite som den ville, men då handlade det bara om minuter, som om han sig finkorrigera själv ibland.
//
Idag börjar vårat äventyr norröver med en dejt och ett gymbesök hos syster. Så. Well well, snart är vi där. På söndag är jag hemma igen!
//
L.

Lisbeth talar

Herre min gud. Vilken hacker jag blivit på äldre dar. Som jag berättade tidigare så kraschade ju jag min dator, strömmen bröts mitt i en viktig uppdatering och sen var den helt död. Jag lämnade såklart in den hos Macdoktorn och hoppades på det bästa. När jag väl fick tillbaka min vän så var den funktionsduglig - absolut. Men mitt lösenord för att installera nya program hade ändrats och jag kan verkligen inte knäcka det. Inte för att jag orkat lägga ner mer tid på det än att försöka tre olika kombinationer, men endå.
//
Det värsta var ju att photoshop och min officeprogram försvunnit, det har jag gråtit blod över eftersom den där jävla snillen har haft ledigt sen jag fick tillbaka min lilla vän. Hur som, idag lyckades jag kringgå lösenordet på något vänster och dessutom återinstallerna mina gamla filer, trotts att datorn är helt ominstallerad från skretch. Slå den ni! Haha, fan va nöjd jag är nu. Jag har åter alla min bilder och texter. Jag har alla program som jag vill ha och allt är frid och fröjd, men fortfarande behöver jag ju det där jävla lösenordet för att installera mitt nya modem, det kan jag ju inte återinstallera liksom.
//
Men den som väntar på något gott...

Dags för packning...!

Nu klev V ut genom min dörr med sin hund, Alfie. Vi har tittat på film, snackat skit och ätit mat från Österns Pärla, mycket trevligt helgnöje om du frågar mig. Det är absolut inte samma V som det hände att jag var ute och söp skallen i bitar med förr om åren. Inte samma V som halsade whisky ur flaskan och somnade (!) på stan efter en krogrunda. Nej, absolut inte. Hemskt mycket nej.
//
Men kan undra hur mycket vi vuxit upp de senaste åren. Haha.

I wish everyday could be like Christmas...

Just nu ligger jag i sängen som någon gammal, äcklig förortsmorsa. Chipsskålen till höger, ett halvfullt glas med avslagen cola till vänster. Mobilen inom räckhåll, spegel, pincett, anteckningsblock och ett tallrik med rester av min lunch en bit bort. Fräscht. Och så datorn i knäet så klart.
Hemmafru som jag är så går tvättmaskinen och torktummlaren på högvarv idag- som de flesta lördagar.
Jag har tittat på x antal av Sunes jul och laddar nu för att se "Kalle Blomqvist- mästerdetektiven lever farligt". Det var inte igår man såg den filmen, men det är ett mästerverk.

Och en sommarfilm, vilket stör mig nu när jag börjar gå in i julfeelingen. Jag skulle då alltså helst vilja se "Tomten är far till alla barnen", "Astrid Lindgrens julfavoriter". Elle tre filmer som står för JUL. "Ensam hemma"-filmerna 1 och 2, och "Ogifta par". Men dom går det ju inte att få tag på, fatta man ju.
Börjar planera för julen, julklappar, julbak och så vidare.
Julklappar ger mig yrsel, svettningar och hjärtklappning. Jag gillar dom inte, jag hatar dom brutalt mycket. Och det är ju bara för att jag har så otroligt dålig fantasi när det kommer till skott.
Detta ger ju mig ännu mer ångest eftersom b-friend fyller om en ynka vecka, det ger ju mig dubbla ångestattacker de här återstoden av året. Usch. Kan alla bara nöja sig med en blombukett och en chokladask iår?
Uhhhh, det kryper i kroppen när jag inser att jag måste hitta en bra present på en vecka...
Och sedan går en månad och så är det dags igen.

Vad det gäller julbak, ska jag göra både lussebullar och pepparkakor i år. Själv.
Vad det gäller knäck och annat julgodis så kräver jag en fet leverans ifrån Sverige, jag är ännu en nybörjare i köksfronten och väntar nog ett år eller två innan jag vågar mig på det.
Sedan ett jobbigt problem, finns det julmust i norge? Alltså svensk julmust. Det är skitviktigt.
Jag har minnen av att jag och syster konsumerade upp en back med bara julmust under julen plus mellandagarna. Alltså, jag gillar det.
Det enda jag har hittat hittills är Julebrus, ser inte likadant ut och smakar sannolikt inte likadant.
Hmm, behöver fundera ut detta lite...
Jag laddar så mycket inför julen att jag redan nu när jag åker hem ska köpa med mig ett par flaskor glögg...

Ananrs så funderar jag på att ta upp i kollektivet om vi inte ska ha en julgran här, det skulle vara mysigt.
Och så lär jag köpa en adventsljusstake och en julstjärna kanske...
Återkommer om det.

Kalla mig knäpp. Men jag ligger bara steget före.
Och eftersom jag jobbade bort min förra jul på en karibisk ö så har jag en extra jul att ta igen.

Peace.

/S.


Fullt ös - medvetslös

Jag har nu nyss avverkat stallet med Elin, hon dumpade av mig vid bussen och vi ska inte ses på några timmar nu´. Jag ska nämligen med första bästa buss till Gävle där en middag med pappa skall avnjutas. Än har vi dock inte bestämt oss för något ställe, då vi båda två ogillar planering ungefär lika mycket. Så det har kan sluta med en middag på Texas Longhorn, likväl som det kan sluta med en cheeseburgare på McD. Nog för att jag inte tror speciellt mycket på det sista, då min käre far har ogillat McD enda sedan jag var microskopiskt liten.

Well well, as we say in Sweden.

Sen när jag slängt i min den ännu okända middagen så hämtar Elin, Julia och Liam upp mig för då vaknas det hockey. Och efter det ska jag äntligen hem och städa, visst låter det mycket trevligt? Kanske ska börja packa lite också om jag orkar, annars tar jag tag i det där i morron, ska ju ut till bygget nu också visade det sig och slutmåla 34 plankor, antar att det kallas intressant vetande?! Haha!

Så. Nu ska jag svära en sista gång över denna sketa PC och byta om för att bege mig. Later!

Fredag kväll - underbart!

Jag har precis kommit hem från Hemlingby, två varv blev det, ett med löpning och ett gick jag. Förutom sista backen (även kallad mördarbacken) där sprang jag även på mitt "gångvarv". Bra där! Sen kastade vi stockar, men när det var dags för benkastning så var min träningsvärk i magen så jävla hård att jag stod över. Nu sysselsätter jag mig med utfallsteg, har den sista omgången kvar. Redan hunnit med rygglyften och armhävningar, funderar även om jag hinner med några situps. Jag fyller nämligen även badkaret med vatten i skrivandets stund. Så vi får se hur mycket jag hinner med innan det är dags för att bada.
//
Ikväll blir det en lugn kväll, jag är bjuden på mat hos Emma, Elin ska också med. Vi ska titta på idol (mitt favoritprogram) och sen blir det väl bara hem till M och sova. I morron ska jag rida en sväng innan jag ska hem och städa och få klart här hemma innan jag åker på söndag. Hockey och middag med far skall också hinnas med, så man kan kalla dagen fullsmetad om man vill.
//
Nu åter till min s.k "träning". Later!

Friday I'm in love

Sista arbetsdagen den här veckan! Eller nu ljög jag, jag tänker kalla söndagens norrlandstripp för arbete också. Men jag är ju i alla fall ledig på lördag! En heldag i stallet skulle vara skönt, men hinns inte med då det finns en hel drös massa andra saker att göra.
//
Jag älskar Josefin Crafoord idag, har lite svårt för henne ibland men idag är hon formidabel. Fan vad roligt hon är!
//
Så, up and away! Underbara helg är snart här. Ingen utgång. Träning står på schemat, idag med mor i Hemlingbybacken. Och jag kan kläcka detta också, varje gång jag tränat som ett as är ångesten mycket större efter en rejäl fylla. Jag känner lixom att jag har förstört det jag kämpat för hela veckan.

Emelie.

Jag saknar dig nu. Kom hem. Det är så jävla tomt i min soffa och mitt kylskåp är fullt fast det är löning i morron. Jag klarar inte av det här. Kom hem. Jag har orörd bag in och diverse flaskor också, så kan vi faktiskt inte ha det. Nej.
//
Jag har klarat mig två månader solo. Men det här funkar inte längre, det är inte ett drägligt liv. Jag saknar min högra hand och min soffa blir snedsutten. Jag har inte kunnat äta blodpudding sen du åkte för att jag bara tänker på dig och hur brända du vill ha dem.
//
Jag har ingen som bara ramlar in på söndagarna med en godispåse och sen inte lyfter på röven på hela dagen. Jag saknar dig och vill ha dig hemma här med mig. Nu.
//
Kan du förstå att jag saknar dig nu? Vad har Spanien att erbjuda som inte jag har? Förutom spanjorer, gratis sprit och sol och bad? Här finns det gott om hockeytöntar (det vet väl du redan om), dyr jävla klassprit, solarium runt hörnet och jag har faktiskt ett badkar. Du ser. Man får helt enkelt kompromissa lite.
//
Och jag har ju förstått att det där med att du lär dig spanska är skitsnack då du bara pratar engelska när jag har hört. Så fejkspanska kan du ju lära dig i Svedala också. Glöm inte det.
//
Kom hem nu. Jag saknar dig.

Jag måste gå nu

Suttit och fikat med Linda sedan sjutiden, på Waynes. Drack thé och pratade, pratade massor. Vi planerade även lite grand, vi har en plan. Som Stickan i Jönsson Ligan, på samma sätt har vi en plan. Som vi kommer att jobba med, som vi kommer att försöka forma till något bra... Hittils har jag bara pratat om det med två personer, och båda har varit positiva. Mycket positiva. Linda och jag fick en snilleblixt sent en natt, klockan hade förmodligen passerat tre, det är nämligen när hjärnan går på sparlåga som vi får bra idéer och det gör den mellan 3 och 5 på natten.
//
Men det ska nog blir bra, vi behöver få med oss några människor som för oss är otroligt viktiga för att det här ska gå i lås. Så vi har en hel del att ta tag i. Men vi hoppas att det kommer lösa sig och att vi kommer att kunna genomföra det hela. Jag hoppas! Fan va mycket planering som ligger framför oss nu. Men vi har spånat en hel del och det börjar ta form, sakta men säkert så börjar man se något vackert ta form.
//
Jag längtar. Jag bävar lite. Men mest längtar jag. Fan va bra det kommer att bli!

Sovmorgon

Fick ett mess igår kväll, att jag inte behöver åka till jobbet förren till tio tiden. Me like, så idag har det vart sovmorgon och nu sitter jag och tittar på Katrin Zytomierska på vakna med the voice. Jag har ju läst Katrins blogg sedan hon började, halkade in någon vecka efter att hon började och sen den dagen har jag varit fast. Även om hon var sjuresor roligare när hon var tillsammans med Alex än vad hon är nu. Men jag läser den fortfarande rätt ofta, kanske inte varje dag men så gott som. Nu är jag dessutom helt övertygad om att människan är gravid. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till det, antingen tycker jag synd om barnet, eller så kommer hon bli en super mamma...
//
Snart blir det en promenad, för frukosten är redan intagen. Sen iväg till jobbet och lite senare en dejt med SuperDuperLinda.
//
Och träningsvärken, tja, det håller i sig. Det är helt fantastiskt hur jävla otränad man har blivit. Fy fan.

Storm steg emot helg!

Nu har jag precis kommit hem och ätit middag. Full fart hela dagen, utom möjligen på jobbet då det blev mycket stillaståendes idag. Men, nya tag i morron antar jag. Det roligaste som hände var att det kom en lastbilschaffis som inte pratade svenska, och det är ju ingen katastrof. Men han kunde inte ett ord engelska heller, så vissa problem uppstod när vi skulle förklara "fack" (som i brevfack) paperfack, men det gjorde ju nu ingen större skada eftersom han inte förstod, och han förstod nog ännu mindre när vi nästan avled i ett skrattanfall.
//
Sen blev det en lunch på Golfen innan jag åkte hem och så fint "smälte" maten som en klok (?) människa sa. Det var alltså mamma som nämnde något om att vila efter maten, och det är man ju aldrig omöjlig på, inte när folk beordrar till vila alla fall. Mikket trevlig! Så, efter att ha vart i Hemlingby och träffat på Jessie och Paulina så bar det av hem för dusch innan jag skulle iväg. Nu, har jag precis kommit hem och har ätit, så nu sitter jag i soffan i vanlig ordning.
//
I morron äre t-t-ttorsdag! Sen äre bara friday i'm in love (med löning), en lördag som består av hockey med goda vänner och middag med daddy DJ. Sen bär det av till Systeryster liten. Där jag hoppas på hotellfrulle ala Lopez och en brakmiddag. Som inte består av nudlar och billys panpizza...
//

Onsdag

Status: Trött

Efte jobbet gick vi en  sväng till Kicks för att spendera lite pengar. Önskade att jag kom hem med lite nytt smink men istället blev det mousse, spray, hårborste och tre nagellack.
Kom hem, tog på mig mina äckliga pyjamasbyxor anno 2003 och la mig på sängen och gick igenom högen av brev som kommit idag.
Och jag har inte rest mig än, alldeles för trött för att städa eller äta middag.
Vad är det för fel?

Letar och letar efter kraften att resa mig, men det är svårt.
Men jag är så hungrig, men orka göra något mer än ägg och mackor.
Herre.

S.

Vad väntar nu?

Hemlingby med mor. Trodde ni något annat? VA? VAVAVA?
//
Annars kan vi anteckna att Starbucks öpnnar i Sverige nu. På Arlanda, där har man ju vägarna förbi dagligen. Böhö.
Även om jag har ställt mig i "antiledet" när det gäller Starbucks, bara för att det blivit en sån jävla hysteri. Men att det är gott, det kan jag ju inte förneka. Kan inte. Förneka. Nej.

Onsdag!

Snart börjar jag mitt arbete, extremt snart faktiskt. Så egentligen borde jag både klä på mig och borsta tänderna och fort som fan klä på mig. Men eftersom jag vet att min skjuss alltid är minst 5 minuter sen, oftast 10 när jag tänker efter, så är jag långt ifrån stressad. Men jag ska, jag ska...
//
Efter jobbet idag står en träningssväng med min mor på schemat. Hemlingby. Jag känner redan att träningsvärken kommer att göra sig påmind i morgon. Sen har jag en grej som jag ska iväg på ikväll som jag har avsatt 4 (!) timmar för, det är inte illa det. Fyra timmar. F Y R A !
//

Shit.

Gjorde precis världens godaste smoothie, gjorde en av de äckligare världen skådat igår så jag trodde inte denna skulle lyckas alls. Men herre, den här smakade som i den gamla goda tiden och jag är nöjd. Nästan så nöjd att jag inte vet hur jag ska klara nästa vecka, för på Scandic vet jag av erfarenhet att de inte har en mixer. Allt annat man behöver till en smoothie finns ju, men det hänger på mixern. Allt hänger på den lilla jäveln!
//
Nu live på Vakna med the Voice är Carolina Gynning, så. Vi hörs!

Love letter

Jag hittade ett brev under min huvudkudde inatt. En karleksforklaring. Gud sa gulligt. Men kom ihag, jag ar inte kar! Och jag ska inte heller bli kar.... Men gulligt, det var det.

/Em

Next door to Alice

Seriöst. Jag vet inte hur många gånger jag fått den här låten dikterad till mig. Eller spelad för mig. Eller ja. Faktiskt så kallar nog fler människor mig för Alice än Alexandra i vuxen ålder.
//
Lustigt det där.
//

//

Är man arg på mig, byter man helt enkelt ut låten till who the fuck is alice.

bra va?


Hemlingby

Nu är passet i Hemlingby med mamma avklarat... Känner för att ta en promenad, men vi får se hur det blir med det. Om mamma fick bestämma skulle jag ha husarest från klockan 18 på kvällen, då det "är så farligt att gå ut själv". Men då skulle man känna sig instängd, låst och allt sånt där. Men samtidigt så vet jag ju att man kan bli överfallen, absolut. Men jag gillar inte att sitta här inne heller. Svåra beslut!
//
Alla som känner mig vet ju att jag inte är så bra på att packa, eller rättare sagt, jag är inte en fena på att planera. Jag brukar packa 10 minuter innan jag ska åka, helst. Men mamma började påminna mig redan förra veckan om saker som SKA med, dvs. joggingkläder, gymkläder och badkläder. Herregud. Jag känner att hon vill ta kontroll över min packning, jag kommer ju inte få plats med nå annat. Herre.
//
Jag hotade dessutom idag med att sova all tid vi spenderar i bilen, det är absolut inget tomt hot från min sida. Men, jag säger men. Mamma kommer i samma stund som jag somnar och hon får tråkit, att vrida upp mix megapol, alternativt lugna favoriter och sjunga med och dansa bakom ratten. Sen kommer hon ropa "det svänger katten" och sätta en armbåge i sidan på mig. Försök att sova då, försök säger jag bara. Stört omöjligt. Och om jag lyssnar på mp3 för att slippa lugna favoriter kommer hon att sitta och prata med mig och knuffas tills jag tar av mig mina lurar.
//
Det är ju inte första gången vi gör Norrland om jag säger så.

jag har inte tid!

det är akvarium och det är farmville. tror folk att jag inte har något liv? herregud. jag har ju knappt tid att skriva en roman, mycket mindre än att göra rent ett akvarium på facebook eller mata kossor. Tro mig, den dagen jag har tid för sånt, den dagen är slutet nära.

teardrops on fire

Hur fan ska jag hinna med att andas? Shit vilket tempo jag har fått upp nu, inte en lugn stund - och som jag älskar det. Jag har saker att göra hela tiden, och har jag inte det så verkar det som om jag lyckas skaffa mig! Underbart var ordet! Nu har jag 3 dagar av byggjobb kvar, sen är det helg! Och då har jag en dejt med min käre far, han fyllde år i måndags så då ska vi ut och äta... Sen på söndag åker jag, till Norrland. Underbara Norrland! Jag ska packa med kameran och ta massa bilder. Kommer ju att kännas som semester att resa nu, eller ja. Inte om jag måste gå upp tidigt, men i övrigt så. Semester! Två nätter i Luleå vet jag att det blir, det var ungefär så mycket som jag lag på minnet i morse när jag pratade med mamma. Och då hoppas jag på minst ett besök på Tallkotten!
//
Nu ska jag ner på stan för några ärenden, sen har jag dejt med min mor 17:15. Vi ska ut till Hemlingby och springa, och kasta stockar. Jag kanske återvänder med en film om hon är på humör.
//
Och det har släppt en sten från mitt inre. Fy fan va skönt, rent ut sagt. Jag kan inte beskriva känslan som råder i kroppen nu. Oron har liksom släppt, och nu kan jag inte annat än skratta åt alltihop! Så jävla underbart är det, eller det kan bli. Nu är det bara så fruktansvärt skönt! Haha! Ett leende på läpparna vore väl inte för mycket begärt? ;) Jag har ett alla fall!
//
Och i morgon anländer fönstren till bygget. Det sägs att dom är 6.40 m höga! Jag står redo med filmkameran när de ska resas kan jag lova!
//

En nattlig update igen

Jag har aldrig tid att satta mig vid en dator har nere, forutom pa natterna da. Konstigt det dar. Men det blir ju sa, mandag till torsdag jobbar jag mellan 12.30 och 20.00. Vi ar hemma runt 21.00 och da ska vi liksom laga middag och ata middag, samt stada undan efter matlagningen. Klockan har nu ofta hunnit bli minst 22.00 och da har borjat med att forsoka ta en lang promenad for att fa rora lite pa oss. Ja och sen ar ju klockan typ mitt i natten helt plotsligt. Och vi sover ju till 11.00 pa dagarna och gar sedan direkt ivag till jobbet nastan. Pa helgerna har vi dessutom fullt upp med annat, som ni sakert forstar. Pa torsdagar super vi ju skallen av oss, vilket innebar en bakisdag utan dess like pa fredagen. Jag brukar trots det forsoka pallra mig upp vid 11.00 da alla andra i min alder pa denna o ligger och sover, bara for att fa ga ut och lagga mig vid poolen och lapa lite sol.

Det ar ratt intressant vilka rutiner vi har har nere. For efter att ha solat nagra timmar pa fredagen sa gar vi sedan upp till lagenheten igen vid, ja lat oss saga, 14.00. Da ar det sovdags, vi brukar stalla klockan pa typ 20.00. Da stiger vi upp, duschar och gor oss fina for att sedan korka upp. Fest igen! Ja, och sadar haller det da pa till pa sondagen sen. Vi forsoker ju namligen lata bli att festa sondag till torsdag just for att vi fatt lite daligt samvete av alla onyttigheter. Darav de nypakomna promenaderna ocksa.

Hur som helst. Livet eker! Fortfarande. Jag trivs fortfarande med tjejerna jag bor med, aven om vi nu har haft en forsta liten konflikt. Eller jag skulle val kanske inte kalla det konflikt egentligen, men det blev ett missforstand och stamningen blev for forsta gangen lite lag i vart hem. Vi forsokte sedan reda ut det och konstaterade att ett missforstand skett och att det bara ar att forsoka ga vidare.

Jobbet gar bra, mitt saljrekord ar fortfarande 46 paket pa en dag. Pa torsdag ar det middag med jobbet, hela foretaget gar da ut och ater och alla far en budget pa 25 euro som man far ata och dricka for. Kanns helt okej. De har sadana har middagar varje torsdag, alla som har salt upp till "kravet" da far alltsa folja med pa middagen. Man maste ha saljt typ 150 paket pa hela veckan, da ar man godkand och valkommen pa middag.

Ja och vad har mer hant? Vad kan vara av ert intresse? Ingen aning faktiskt.

Jo jag kan ju beratta om ett litet roligt missforstand som skedde mellan mig och min norrlandska rumskamrat Karro. Hon kommer hem fran en tur pa byn och berattar att hon traffat nagon kille som hon pratat med. Och konversationen sag ur ungefar sahar:

Karro: Jag gick har ute pa gatan och sa kom han och vi stannade och pratade lite...
Jag: Jaha, var han het?
Karro: Eh, jag vet inte faktiskt.
Jag: Men alltsa, var han het?
Karro: Eh, jag har ingen aning om va han het.

Dialekterna kan snurra till det en del. Det blev liksom tva helt olika betydelser. Men jag diggar norrlandska.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Jag har det bra har pa Gran Canaria.
Puss och kram pa er mna vanner/Em


I saw here from her, I saw her from here

Vart nere och sprungit fötterna blodiga med Julia på stan idag. Nu sitter jag hemma och laddar Spotify med musik, tänkte ta mig en promenad nämligen. Och jag är totalt oförmögen att gå en endaste meter utan musik i öronen om jag inte har sällskap. Försökte nyss få med mig Lina "godisspåsen Persson, utan vidare lycka naturligtvis. Godispåsen hann före igen.
//
Så, jag ska ta mig själv i kragen är det tänkt, alltid så mycket svårare att få saker gjort själv, i morron är det dock dags för Hemlingby igen. Träning. Sen ska jag uträtta lite andra saker. Fan fan fan.
//
J

Genuint trött

vet man att man är när man har varit orolig hela dagen på jobbet, för att man inte kommer ihåg om man stängde av spisen på morgonen. När man kommer hem till datorn så går man direkt in på gefle dagblad för att se om det står något om en brand. Haha

We.

En arbetsvecka kvar, sen är jag utlånad till KA för en vecka i det norrländska skogarna. Känns bra, känns riktigt bra! Att bryta vardagen såhär... Så, nästa söndag har jag packat en väska och åker till Härnösand och spenderar en natt hos syster. Sen på måndagen åker vi vidare, mamma lät hälsa att träningskläderna ska med då hon bokat Scandic hela veckan (alla Scandic hotell har nya fräscha gym). Sen tyckte jag att jag hörde rykten om att vi ska gästa någon vipkväll längsvägen, det låter jag dock vara osagt...
//
Men nu först, ska jag måla i en vecka och sen väntar en helg, och veckan efter min lilla roadtrip ska jag ut med bandet igen. Så. Det rullar kan man säga. Rull rull. Rule!

The girl from Ipanema

Denna dag är snart slut.
Har fastnat framför The Rachel Zoe Project hela dagen- underhållande och väldigt lärorikt. Man inser hur mycket jobb det ligger bakom en Oscars-klänning. Och att om man heter Rachel Zoe så kan man ringa självaste Karl Lagerfeld och föreslå en ändring i en av han HC-klänningar helt utan vidare. Och få igenom sin ändring dessutom.
Man lär sig något nytt varje dag har jag hört...

Vad har denna dag mer bestått av. Jag har ätit världens godaste kycklingwok gjord av mig själv och världens godaste yougurt. Så god att jag lär springa till Ica imorrn och köpa mer av den.
Ni kanske förstår mitt värdefulla innehåll i mina dagar när jag pratar om en yougurt, som om den var sänd från ovan.

För övrigt så har jag laddat för upp söndagsmys så fort b-friend tar sig hem från jobbet. Ostkrokar, cola och två filmer. Robotar och Public Enemies. Vi kanske är sugna och se "Vem kan slå Filip & Fredrik?" också. Efter att jag sovit 12 timmar i natt så borde jag kunna hålla mig vaken till åtmintsone 12 inatt också, jag borde inte- utan jag måste annars kommer jag vara en zombie imorgonbittit då jag måste ta mig upp till jobbet. Tanken på jobbet får mina tinningar att börja dunka. Fy. Vi ska bara hålla ut i 6 månader till, sen så är det SEMESTER!

Tanken slog mig just. Jag har inte varit på "semester" på rätt och slätt 6 år. Tre dagars ledighet som spenderas i Stockholm räknas inte, inte heller ett halvår på en karibisk ö eller en vecka i en festivalsörja. Semester innebär flyg, minst två veckors ledighet i sträck och sol- en öl till lunchen och ett främmande språk.
6 månader var det ja.

Peace.

/S.


Vi är redo, är ni redo?

Sandra önskar artister och boende är klart. Vi väntar med spänning på första bandsläppet och ställer oss frågan, är ni taggade? Vi är. Vi längtar. Men snart så, packar vi in oss i en på tok för liten bilen för att styra kosan mot bättre tider... Snart är det sommar igen!

du...

gissa vad du glömde? den hänger runt min hals...

Min elite.

Vi hade en liten träff igår på Chruch Street, jag Lööken, Åsen, Vasse och Risan... Mycket trevlig kväll, och fy fan va mat vi åt. Herre min gud! Efterrätterna var inte att leka med heller... Ujuj! Men va fan är det för fel i huvudet på cheferna eller vems påhitt det är med att "vi splittar inte notan på helger". Idioter. Men Åsen konstaterade högt att fredag inte är helg. Men det hjälpte inte, men tillslut fick vi betala i alla fall.


you are all gone before daylight

Full fart hela dagen, känns som jag hunnit med en hel del nu. Allt från att ha spenderat lite tid med underbara K till att ha vart i Granngården och shoppat av alla ställen. Jag antar att det är en sånt ställe man inte talar högt om att man vart och spenderat på, men. Men, är man från landet och har lantliga intressen kvar så är man tvungen att ära dessa granngårdar med ett besök då och då.
//
Sen hanns det även med en sväng till ridhuset som moraliskt stöd innan jag landade hemma lagom tills middagen stod framdukad på bordet. Slängde i mig lite mat innan det återigen var dags för stallet en snabbis och borsta ren odjuret och efter det fick jag skjuss till staden och uppskruvnings hjälp av diverse, så jag är nöjd. Mikket nöjd! Nu har jag lite små saker kvar som jag får ta tag i morron. Så som att dölja sladdar och köpa en lång skarvsladd, eller en längre i alla fall...
//
Nu ska jag snart ut i natten. Lite mer pyssel här hemma först bara, uppdatering av Spotify och sånt därn't roligt... Förresten, fick jag igång mitt trådlösa för ett tag sedan, vad kallar vi det då? LYCKA! Nu måste jag ta tag i det här... sen så. Sen så!
Äntligen någonstans att få undan datorerna...
Någon som vet vart man kan gömma en elgitarrförstärkare någonstans?

I'm forever yours...



Är inte den här låten så jäkla vacker så man får ont i hjärtat?
Jag funderar på att ha den på mitt bröllop... Innan det ska jag även klippa likadan frilla som sångaren.
Spik.

Det är kallt i Oslo. Jag vill inte gå utanför dörren, men jag måste ha godis på stört. Sådeså. Fan.


Långa nätter

Jag borde klä på mig något annat än mjukisbyxor känner jag nu. Jag ska träffa Åsen, Vasse och Risan om 29 minuter, och har inte ens tittat i garderoben än. Jag borde tag tag i mig själv, tack Gud för att jag duschade direkt efter jobbet annars hade jag aldrig orkat det heller. Trötthets attack AB. Fatta man ju! Men, nuså. 
//
Up and away!

tid att falla fritt

Ett sånt jävla väder, har hört att det är samma i vårt grannland, Norge. Det känns lite bättre då jag vet med säkerhet att det är 28°C i Spanien och att en viss Em har berättat hur skönt det är på stranden och att det är dags att korka upp nu. Jag försöker att inte tänka på det och istället fokusera på bra saker, som vart jag kommer att befinna mig ikväll klockan sju. Och vilket supersällskap jag har ikväll, elite rakt igenom!
//
Jag har hörttalas om diverse utgångar och alkoholaktiviteter men, hör och häpna - de lockar inte idag. Jag har andra planer och känner inte det minsta alkoholsug. I morron är det fullfart hela dagen och likså på söndag, har fortfarande svårt att ta in att jag är ledig två dagar! Känns så jävla bra.
//
Nästa söndag sitter jag i våran silvergråmesil och är påväg norröver. Bara det känns ju så jävla bra.
//
Och sen efter det ska jag ut med bandet på vägarna igen. Allt flyter nu, och allt känns så jävla bra. Jag kan inte säga det fööör många gånger känns det som. Dessutom, nu är biljetter införskaffade till Lars Winnerbäck, Melissa Horn och Anna Ternheim. Guldguldguld!
//
Livet på en pinne, vol 3.0

Sad songs for dirty lovers

Jag sitter med macarna på högvarv bredvid varandra. De har två olika uppdrag, den vita lilla pärlan ska hitta lämpliga affischer att tapetsera min hall med, och min andra lilla nyopererade vän av aluminium ska finna möbler och dylikt. Vi jobbar för högvarv här, och lyssnar på ballader, tillhör inte riktigt min genre men ibland är det skönt och man liksom tar i, i refrängerna. Ni skulle se mig nu. Och jag skulle förmodligen inte kunna hejda erat skratt, men det bjuder jag på!
//

Jag ångrar inga steg vid din sida.

Trött! Egentligen skulle jag kunna sluta där, sätta en svart punkt. Sätta punkt. Gillar inte ordet, men ibland behöver man sätta punkt för saker och ting. Antar jag. Torsdag - i morgon är det fredag, ett arbetspass kvar sen, i helgen. Ni vet - LEDIG! Så förbannat jävla skönt! Jag hade dessutom sett fram emot en lugn, oplanerad helg där allt och ingenting kunde hända. Men, nu kan vi i tur och ordning ta det som dykt upp som eventuella helgplaner.
  • Göteborg, tre tjejer i en bil. Allt kan hända antar jag?
  • Stockholm
  • Utgång på hemmaplan
  • Hemmakväll
  • Filmkväll
  • Jobb "hemma" på landet.
Så. Alternativ finns som sagt. I skrivandets stund vet jag inte ens vad som lockar. Allt och inget. Men jag har inte ens beslutsångest, för jag har ingen aning om vad jag vill göra. Ingen jävla aning.
//
Hur som. Idag blir det en lugn kväll hemma. Tanken var att gå ut och ta en öl, men den tanken försvann i samma stund som jag slängde mig i soffan... Dessutom har jag hört på ryktesvägar att det kan bli ett höjdaravsnitt i Lyxfällan, mitt absoluta favoritprogram tillsammans med Efterlyst och CSI. 
//
Jag känner att Norrland börjar närma sig! Älskade underbara Norrland. Snart så. Snart. Har vi en dejt uandme.
//
Du blir aldrig en vän igen

AleXSandra diskuterar

A - Idag visade de mig hur man byter däck men...
Innan jag har avslutat meningen avbryter en upprörd Sandra.
S - Det är sånt där man har pappor till! Och dessutom finns det folk som har det som jobb, vi ska inte göra dem arbetslösa! Vi ska inte ta deras arbete!
A - Näe, vi överlåter däckbytet helt enkelt!
S - Dessutom blir man skitig!

a girl gotta do what a girl gotta do

Hösten är ju känd för att ha deprimerande effekter på människor. Så hur tacklar Westergren det kan man ju undra. Det tänkte jag förklara för er right here, right now.
//
Man spenderar pengar som om morgondagen inte fanns. Om man inte har några pengar är ingen ursäkt, den godtas lika lite som en förkylning går hem hos arbetsförmedlingen. Alltså finns det inte på världskartan.
Så. Fyra par Dr. Martens, en bioljudsanläggning, en inspelningsbar dvdspelare, 4 böcker, ett paket från Lush och en operation på datorn senare kan jag andas med respirator. Men, det går bra nu!
//
Då vet ni vad ni har mig. Framför tv:n. Precis.

Lev som en gris, dö som en hund

Jag hatar onsdagar.

- Jag krossade min telefon idag på jobbet, fungerar men till ingen nytta då jag inte ser ett smack på skärmen.
- Det är för långt till helgen.
- Det är kallt som på antarktis i Oslo.

Inte värt att leva med andra ord.

Peace.


My life is brilliant

Jag lämnade staden i lördagnatt. Förutom en extrem snabbvisit här i måndags, ni vet en sån snabb som "jag ska bara byta om och hämta plånboken" medans folket satt kvar i bilen utanför och väntade. Det är allt jag sett av mitt hem sedan i lördags. Och nu när jag kom hem på "riktigt" så möttes jag av en bomb. För det första har jag levt rövare och rivit ned saker, för det andra så har jag ju inte tömt soporna... Härlig lukt med andra ord, så nu får jag snällt vädra, även fast plusgraderna utomhus lyser med sin frånvaro...
//
Och snart får jag besök också. Måste städa. Måste. Måste!

upp i dur och ner igen

Jag är less på världen idag. När jag satt bakom ratten påväg in till stan och pressade ned gaspedalen på bilen så långt det gick kunde jag inte annat önska än att en älg eller något skulle springa ut på vägen, det är ju älgjakt nu och det måste väl också vara ett sätt att dräpa en älg om livet? 
//
Inget sprang ut i vägen, så jag öppnade porten här nere med samma uppsyn som alltid, jag hade inbillat mig att en trafikolycka skulle öppna ögonen på mig, så jag skulle se hösten med andra ögon än dessa som ger allt en svag nyans av grått. Jag har ju hört att hösten brukar vara fin med alla färger som träden avspeglar, men den här hösten är den dystraste jag har varit med om, jag kan inte se färgerna. Hösten kom, slog mig lam och gjorde mig färgblind, eller så ser jag allt med dina ögon nu.
//
Jag minns så väl. Jag vet ju innerst inne att skulden jag försöker ge dig egentligen är min. Men jag håller mina löften, och jag hoppas du gör detsamma. Du ville leva farligt, jag har aldrig känt någon press till det, men nu får jag stå mitt kast jag betalar med pengar jag inte egentligen har och jag skriker ut en smärta jag själv odlat. Jag kan sitta flera timmar, jag kommer betala priset och jag kommer se dig gå.
//
Men jag kommer sakna dig i morgon. 

Du skulle sälja min själ för att få vara kvar där

Jag är ensam hemma, jag har inte umgåtts med mig själv på mycket länge nu känns det som. Så jag ska absolut inte klaga, jag har levt i en rusande tid sedan i torsdags. Nu är jag hemma igen. Kom precis hem, har lagat mat. Visst är det rätt roligt? Jag bor ensam här, men endå så beter jag mig som om jag vore två. Jag dukar. Och seriöst, så mycket som jag är hemma så är det föga troligt att besökare skulle lyckas träffa in den här timmen när jag är hemma, så varför dricker jag egentligen mjölk ur ett glas och inte direkt ur förpackningen? Det skulle ju spara in på diksen... Det är ju sånt man ska passa på att göra när man är själv hemma, liksom att skita med öppen dörr. Men, när jag går på toa så stänger jag dörren. 
//
Nu har jag ett möte på stan om en kvart. Det brinner i knutarna. Jag måst byta om. Herregud. Hur ska jag hinna? Förmodligen bör jag genast gå här i från. Men, jag lägger ut nyckeln. Så du kommer in. Om du läser det här. Jag kommer hem senast om en timme, okej?

Killen i källaren

Igår när jag skulle gå från jobbet med Linda och Rawand hände det en smårolig grej. Vi går alltid bakvägen ut, tror det har med larm och rånrisken att göra, nu hade Rawand gått för att hämta bilen och jag och Linda gick den smala källarvägen ut. Där gången mynnar ut till ett rum där man kan välja om man vill gå till soprummet, ut på gatan eller innevägen till trapphuset är det väldigt mörkt, och lamporna tänds lixom precis i samma ögonblick när man kliver in där (per automatik).

Jag gick först och Linda bara något steg bakom. Då lamporna tänds ser jag en kropp ligga utslagen på golvet och jag är ju så löjligt lättskrämd att jag lägger benen på ryggen och springer iväg, inte värst långt men väl några meter med Linda skrikandes bakom. Tills vi inser vad det är, då vänder vi om, ropar på Rawand och går till den där kroppen. Där ligger en kille, vi försöker med knuffar och genom att skaka om honom, att få liv i kroppen. Utan resultat, vi kollar pulsen och han andas, men inte ett ljud och han rör sig inte alls. Börjar rota i hans fickor efter telefon och legg, hittar det vi söker efter och ringer upp den som han senast pratat med utan större resultat. Linda letar upp morsan hans i telefonboken och ringer. Klockan är alltså fyra på morgonen när vi får tag på hans mamma som snällt får sätta sig i bilen och komma och hämta honom, men den stora utmaningen för oss ligger i att få upp honom till gatan, då vi har en ganska brant backe upp från källaren att släpa den totalt medvetslösa kroppen.

Men, efter slit och släp lyckas vi tillsist få ut honom och hans mamma kommer efter ett tag, lagom nöjd men hon är absolut inte arg.

Herregud, vilka vardagshjältar vi är.

Från kvart till kvint

Jag har inte kommit hem än, och jag kommer inte att komma hem ikväll. Jag har nyss varit på bio, nu är jag trött, men endå inte sovtrött. Ni känner igen känslan va? Ögonen känns som ett grusbad, men hjärnan går på överlevnad och har intalat sig att inte sova. Tack Gud för datorer. Nog för att jag har accepterat fakta att jag kanske måste lära mig att använda PC om jag ska kunna låna folks hemdatorer.

Jag laddar för ännu en natt på en bottenvåning. Som jag hatar bottenvåningar, som jag beskrev känslan igår, jag förväntar mig nästan att det ska stå en yrkesmördare utanför fönstret med dragen kniv och vänta på att jag ska somna så han/hon kan slå till. Men jag ligger rätt många timmar minus på mitt sovkonto redan vid det här laget och i morron måste jag vara uppe senast halv åtta, egentligen redan sju om jag är intresserad av den frukost som jag blivit lovad här i huset.

Idag har jag inte gjort så mycket, när jag väl hade slutit mina bruna igår natt vid fem så sov jag faktiskt nästan till elva. När jag vaknade lät jag tv:n underhålla och efter en stund kom J och hälsade på, visade upp sitt gips och drack kaffe. En helt annan J än tidigare nämnda, alltså Julia har jag faktiskt inte ens pratat med idag, jag borde ringa och avlägga en dagsrapport känner jag nu.

Morgondagen är fullproppad. Jag ska hälsa på älskade K och dessutom lovade J att skruva upp den där datorhyllan till mig. Sen har jag även blivit lovad skjuss till Valbo och Ikea, jag är mycket nöjd och ska försöka övertala att ett besök på loppis också är önskvärt i morron.

Där har ni mig. Nu och sen. Nu ropas det, theet är tydligen klart, filmen ligger laddad och mackorna är redo. Har jag nämnt att jag måste ha de bästa av vänner?


Dagislimpa



Ett kallt Oslo. Termometern visar inte mer är 6 ynka grader.
Har dragit på mig raggsockor och en stor stickad halsduk och mössa, för nu ska jag gå utanför dörren.
Dra min trötta kropp upp till karlns restaurang och dricka mängder av cappuchino och läsa modemagasin.
Ska dock ta mig till 7/11 för att köpa just detta magasin.

Idag har jag varit huslig och för första gången i mitt liv, bakat bröd. Trevligt var det och fort gick det.
Det smakade inte riktigt som när mamma gör det, men jag tror det går ner lika lätt ändå. Och faktiskt, jag kan ju inte erkänna att mitt bröd blev äckligt. Det är ju ett nederlag utan dess like, bara att äta och se glad ut.
Men det skulle lika gärna kunna vara det godaste brödet gjort i Oslos historia...

Söndagsångest, big time.
Dags att göra något åt den här dagen.

/S.

Ge mig ingen vit skit, ge mig afrobeat

Lördagkväll, jag ska snart iväg till vad som hitils ser ut att bli mitt sista natthelg pass på mycket länge. Även om jag fortfarande pendlar - ibland känner jag att jag lika gärna kan fortsätta mitt helgjobbande. Jobb är ju alltid (nästan) trevligt och vad ska jag annars ha för mig? Jag har ju kommit på mig själv med att ha blivit "mätt" på alkohol. Jag ser det hela inte lika charmigt längre, charmen att raggla hem klockan fem är helt enkelt inte lika inspirerande längre, hur konstigt ni än kan tycka att det låter från att komma från mig. Det kanske bara är för stunden också, det kan ju självklart komma att ändras så ni behöver inte ringa psyket än. 
//
Funderar vad jag vill ha på min pizza idag, troligtvis delar vi då pizzorna från Budd är så jävulskt stora. Men har inte kommit fram till alltför mycket än, men jag känner ingen stress. Linda styr troligtvis upp det, jag litar på henne som en blind.
//
I morron är det en fullspäckad dag och för att hinna med allt får jag skjuss från jobbet i natt, klockan 03:30 är skjussen beställd. Sen kommer jag crashlanda i sängen, även fast den är på bottenvåningen och det är mitt värsta. Men vid fyra tiden orkar inte ens jag tänka på mördare som kan stå utanför fönstret med blottad kniv, klockan ringer vid 8 tiden på morgonen, men jag är då redan packad och klar (ska packa nu ikväll innan jobbet), så sen följer jag bara flowet. Eller det är min tanke, om det blir något flow. Hoppas det. 
//
Vi hörs i morron. Kväll förmodligen. TC
//
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to - it's true

En rolig historia

Jag sitter inne i en spelhall efter stranden, ljudnivan ar for hog for sitt egen basta och ljuset ar for ljust. Jag har inte vagat tagit av mig solbrillorna an, jag kommer skada ogonen. Sen har jag kanske inte dom vackraste ogonen idag heller. Sahar, dagen efter kanner jag mig som vanligt lite sliten, det ar ju liksom inget markvardigt med det. Sadant klarar man ju av. Problemet ar bara att har nere ar varje dag, en dagen efter. Forstar ni vad jag menar? Ja lite pafrestande ar det ju saklart, och da har jag varit har i en manad. Jag kan bara forestalla mig hur jag kanner mig efter ett ar.

Jag har val inte sadar valdigt mycket nytt att komma med egentligen. Har typ varit ledig fran jobbet hela veckan, med full betalning dessutom. I like it. Hela datasystemet pa jobbet har namligen kraschat och eftersom vi gor allt arbete genom datorn sa blev det lite svart att utfora vara uppgifter. Boendet pa Las Olas med den overtrevliga konstnaren Malin och den busiga lilla satungen Karolina gar over forvantan och man skulle tro att vi kannt varandra sen barnsben nar mina vanner jagar mig genom lagenheten med den fruktansvart vidriga sopborsten sa att jag tvingas springa in pa toaletten och lasa dorren och dessutom, till min stora forvaning, upptacka att nagons ragg befinner sig darinne. Stamningen ar pa topp!

Och eftersom jag alltid har varit nagot utav en humorist tankte jag i detta inlagg bjuda pa en liten rolig historia. Vi vet ju alla att jag har en formaga att gora bort mig lite ibland, sa aven denna gang, men what the hell, life goes on (okej, vi vet alla att jag inte tanker sa, men jag forsoker. I sjalva verket ligger jag vaken pa natterna och skams ovet det som hande). Jag hoppas jag kan bjuda er pa ett litet skratt i alla fall.

Alla mna vanner vet att jag inte roker, har aldrig gjort det faktiskt. Har nere daremot, roker varenda javel. En dag satt jag och nagra vanner och umgicks lite. Min van sofia tar upp en cigg och fragar efter en tandare. Ingen i var narhet har dock eld att erbjuda sa hon suckar och klagar lite, varpa jag da, for en gangs skull tankte vara lite snall och ga och fraga i receptionen om nagon hade tandare. Sofia drog pa ett leende och jag tog ciggen och gick ivag for att lana eld. Bredvid receptionen finns ett litet cafe, dar jag gar in och fragar runt efter en tandare. En medelaldersman racker fram sin tandare och jag tackar vanligt och racker fram cigaretten. Nu ska det tillaggas att jag aldrig har rokt tidigare och darfor inte har en aning om hur man gor nar man tander en cigarett. Sa dar star jag pa caféet, med fullt av manniskor runtom mig och racker fram en cigg till en man som ska tanda den. Vad jag inte forstar ar att jag maste liksom ta ett bloss for att jag ska lyckas tanda den. Mannen forsoker med hjalp av kroppsspraket forklara for mig att jag maste ha den i munnen och ta ett bloss nar han tander, och jag bara rynkar pa nasan och forsoker forklara att jag inte vill. Haha, han (och alla andra) tyckte sakert inte att jag var ett dugg korkad. Det hela slutade i alla fall med att jag faktiskt tog ett bloss av den forbannade ciggen.

Och av detta drog vi slutsatsen att jag aldrig mer ska forsoka vara snall och tanda en cigarett at nagon. Men, nu vet jag ju i alla fall hur man gor.

Sa, hoppas ni fick er ett gott skratt i alla fall.
Saknar er min vanner, och jag saknar kollektivet.
Puss puss/Em

X

Kickstart my heart

Ligger återigen i sängen, lite utmattad efter att ha sprungit i diverse butiker. En upplysning är att norrmän inom livsmedelsbranschen inte har någon aning om vad bikarbonat är, och de tar istället fram bakpulver. Varav jag får förklara att det är inte direkt samma sak. Idioter.
Köpte mig även lite vin, lite öl, nya lakan och middag till kvällen.
En middag som antagligen kommer intas på två minuter, ståendes med ytterkläderna på. Min karl slutar jobbet kl 18. Ramlar väl in vid 18.20 ca, då ska han duscha och det ska ätas i rekordfart för att sedan ta oss till närmaste sportbar för att avnjuta landskampen ikväll.

Jag som inte längre är insatt i fotbollens värld har hört att det är en jäkligt viktig match, att vi måste vinna. Och bara för att det är en sån match, så tror jag att vi förlorar.
Det brukar vara så, alltid. Och speciellt om jag tittar på matcherna. Och så läste jag på Aftonbladet att Kim Källström är förkyld, då kommer det inte att gå bra...

Efter matchen ska vi hem igen då det vankas fest i Drömkåken, tvek på utgång. Men man är aldrig omöjlig...

Kära vänner, trevlig lördag.


the wife is speaking

Spelarfrun har varit och tittat på innebandymatch. Och förmodligen dragit på sig en förkylning, känns bra. Halsen svider. Huvudet är inte riktigt med, men. Men. Jag kommer inte att dö för det, herre, förkylningar kommer ju och går som pesten it self. 
//
Greppo satt nyss och åt kladdkaka direkt ur formen, jag gillar den nakna ärligheten som råder, vi vet att den andre inte bryr sig om man gör det. Lika så gå på toa med öppendörr, eller som igår när tidigare nämnda fes i soffan så jag trodde att både byxor och soffa sprack. Ett gift gammalt par, må så vara, men jag trivs med att ha henne här. 
//
Nu ska vi ner på stan, ta en fika och bara vara. Just ja, vi ska äta något också. Har hört att det är bra, har hört att man bör äta på lördagar. Äntligen fått igång Spotify också, var tydligen ett känt fel just nu hos Spotify, om man använder mac alltså. men nu är det löst, för stunden alla fall.
//
Nu kissar hon med vidöppen dörr igen. Sen ska vi gå. Tror det blir en Waynes. Eller en Java. Eller en George. Förmodligen inte den sist nämnda, och jag hoppas på det första... Greppo konstaterade precis att om vi hade vart lite fina i kanten och försiktiga hade vi aldrig kunnat umgås, det hade aldrig gått. Våran vänskap går ut på kiss och bajshumor och att vara så äckliga som möjligt. Det är skönt att man inte behöver tänka på nått i alla fall.

04:08 no sleep

Hemma. Soffan. Ni måste tro att jag inte gör något annat, än sitter i den här soffan. Och det har ni ju nätan rätt i. Jag började mitt första arbetspass vid 08 tiden idag, tre arbetsgivare senare sitter jag här igen. Och är förmodligen för trött för att vara trött, ni känner igen känslan visst gör ni? Men erkänn, att det är så jävla skönt, precis när tröttheten slår över till den där övertröttheten som gör att man inte känner av att man är trött. Man bara matar på som en robot och inser inte att man är en klubbad säl. Varför klubba säl när man kan vara en klubban själ liksom?
//
Får inte igång mitt Spotify, det envisas med att vara en nått jävla offline mode, och jag orkar inte bråka med det. Får ta det i morron när jag har snillet Sixten Blixt på besök, vi reder nog ut det där får jag hoppas. I bästa fall har det redan rätt ut sig självt. 
//
I morron väntar en ny arbetsdag och jag har kommit på att det bara är töntar som envisas med att vara lediga varje vecka. Vi kör på så långt det går, tar det stopp så lär det nog märkas, med blixtar och dunder.
//
För övrigt har vi filmat idag, jag och Julia. Vi gör kortfilmer, eller hittils har vi hunnit med en. Men då filmade vi och skrev manus på en fem minuter. Max. I morron ska vi vara lite med seriösa, ni kanske få se ett smakprov sen. Tom tyckte alla fall att vi var lite väl drastiska. Men va fan, ska man göra saker kan man lika gärna göra det rejält... Eller hur var det nu?
//
Hur som. Om typ sex timmar är det jag som ska göra mig redo för en innebandymatch. Spelarfru som man blivit på äldre dar. Herregud, vart är världen på väg egentligen?
//
I morron ska jag dessutom har pizzadejt med Linda också. Förra gången kan ju inte kallas för annat än succé, och vi kör i morron igen. Kör vi så kör vi. Vi köör.
//
Nu är jag verkligen övertrött här märker jag. Hur som. Vi hörs, om inte annat. Ha det så jävla underbart.
//
Så.

...så jag börjar nog förstå

Sitter i soffan, Julia sitter brevid och stönar. Ibland skriker hon till och svär, ibland sjunger hon med i nån av alla låtar jag spelar. Julia har intagit Emelies roll, hennes plats i soffan och hennes tv-spel. Enda skillnaden är att Julia inte spelar tv-spel från 89, utan har mer gått på det nyare Super Mario. Vi har bakat pizza och snart knackar kladdkakan på dörren. 
//
Så, snart ska jag gå till dagens sista, och längsta arbete vilket jag inte har någon som helst lust till. Men, vid närmare fyra tiden kommer jag åter igen att åter inta soffan, jag har svårt att se att sängen lockar.
//
Så.

Late show

J-Big is in town?
A- Yeah, he's here for a little heart thing.
E- What, is he on the list to get one?

folk och fasoner.

Fan vad jag hatar överdriva människor. Jag har så jävla svårt att höra och se folk pussas hit och det än hit och än dit. Det är hej älskling till någon dom inte sett rökan av på flera år och på fb saknar man folk man knappt vet vad dom heter i efternamn. Jag hatar hela den här grejen att vara så jävla snäll och alla jävlar tillags. Man ska vara trevligt mot allt och alla och låtsas som att man älskar hela jävla världen. Man gullar med folk man knappt känner och man bedyrar sin kärlek till folk man inte känner. Jag hatar det. Ni är fejk, I hate fejk.
//
Jag älskar mina vänner och hit och dit. Men jag älskar inte mina vänners vänner, och inte deras mostrar heller. Och jag tänker aldrig låtsas som om att jag gör det heller, jag älskar inte personer jag inte känner och jag tänker aldrig påstå att jag gör det. Älska är ett fruktansvärt jävla äckligt starkt ord som dör ut om det missbrukas. Bara så ni vet, jag älskar inte er och ni inte mig. Så nu slutar vi låtsas som om att vi gör det.
//
För mig är ni idioter tills ni bevisar motsatsen. Då blir ni stjärnor på himlen tills ni bevisar motsatsen. Då blir ni djävulens barn och där tar ni er aldrig ifrån.

T-t-torsdag

Precis kommit hem, först var jag och jobbade en sväng på huset, efter det var det raka vägen hem och svida om för en dejt med Greppo, jag är lite som ett barn numera så hon släpar med mig dit hon ska, idag har vi hängt på högskolans bibliotek bland annat. Sen åt vi lunch och fikade nere på staden innan det blev en snabb visit hos någon butik på flanör. Gick hem, och pratade med Elin, så hon hämtade upp mig någon timme senare och sen bar det iväg till underbara och älskade K. Hon hade några lite mindre roligare punkter på schemat och när det var avklarat så blev det lite lek. Jag halkade mitt i en rusning och låg raklång på marken framför henne. Smidighets ministern själv.
//
Nu är jag dock hemma igen och har väl inte så där super mycket för mig. Funderar på att slå igång den där dumburken som är placerad på väggen. Jag överväger noga om det är värt att resa sig för det. 
//
Så. Det var väl dagen i stora drag. I morron väntar en helvetesdag med tre jobb. Men det man inte dör härdas man av försöker jag numer intala mig själv. Såå far såå good. 

sad songs for dirty lovers

det är som taget från mitt huvud just nu.


Onsdags göra

Kom preis hem från Willy:s, har gått och suktat efter Tor, deras eget bakade, lite mörkare bröd. Så gott. Så länge sedan. Nu har jag dock en Tor hemma, och jag är mycket nöjd. Vet dock inte vad det blir för mat idag, men Em, bäste Em, det lutar åt falukorv och makaroner, eller spagetti. En hel falukorvsring du vet, kostade bara 20 spänn. Mikket nöjd!
//
Hade sällskap på Willy:s av Amanda, hon ringde precis när jag slutade jobbet, så efter att jag lämnat in datorn och vart hem å bytt om så cyklade (!) jag upp till henne på söder, hängde där och bråkade lite med hennes dator innan vi tog cyklarna till Willy:s. Nu skulle hon den jäveln köpa pizza, men jag är totalt osugen på pizza (något måste gått fel i hjärnbalken idag). Så då åkte jag hem, borde ta tag i mitt hem. Borde städa. Borde laga mat. Mycket borden. Lite får jag gjort känner jag. 
//
Jobb hela vecka ut den här veckan. Sen så. Får jag lite ledighet på helgerna igen. Som jag har saknat det emellan åt. Och nästa fredag (nytt bokningsrekord för min del) ska jag, åsen och vasse äta på curch street... Jag bokar väldigt sällan något så långt fram, men när la fam slår ihop så blir det så...
//
Well well. Nu väntar jag på ett efterlängtat samtal på skype... Och medans borde jag som sagt ta tag i allt.

yoggimorgon.

Det är så mycket jag behöver lära mig, när jag tänker efter. Jag ligger lite i dvala, jag har ju aldrig varit en s.k känslomänniska, utan alltid varit den där som är rätt lugn. Som inte får panik och som inte blir arg hur som helst, vilket kan göra att när jag väl blir riktigt arg, så lyssnar faktiskt folk. Och blir rädda, eftersom många inte sett den sidan, vilket jag själv knappt har. Men, jag vet att den finns, jag kan blir flyförbannad. 
//
Jag behöver liksom lära mig slåss, ta tjuren vid hornen skulle inte heller skada, att lära mig tro på vad folk säger utan att alltid tveka skulle också underlätta endel. Kväva mig själv är jag dock en fena på, där kan jag nog lära ut en del.
//
Jag minns en gång när jag var med i en krock, båda bilarna blev mos och det låg bildelar överallt, bilen jag satt i stod i ett dike, och det första jag gör är att ta av mig bältet, sen frågar jag den som körde, och alltså också äger bilen om det är okej att jag sparkar upp dörren. Haha, hela bilen är ett vrak och jag frågar om jag får sparka upp dörren. När dörren var uppsparkad så gick jag fram och frågade hur det var med dom i den andra bilen. Sen gick jag och satte mig på ett vägräcke och väntade på att hjälp skulle anlända, medans andra människor sprang runt på vägen i ren och skär panik. Ni kanske skulle kalla det för chock, men grejen är att det är sån jag är. Jag är fullt medveten om vad som hänt, men jag grips inte av panik helt enkelt.
//
Annars kan jag också berätta för Er, min kära vänner. Att jag saknar er. Jag saknar er alla, dock kanske Sandra lite mindre eftersom jag fick en rejäl Sandra dos i helgen. Men om nån dag kommer jag att behöva en ny, och då får jag ingen. Hur som, min kära kollektiv vänner, jag saknar er! Och Karin, jag saknar dig också.

Tuesday thoughts

Ryggläge i sängen. Med en apelsin och te med smak av nypon. Livskvalité.
Lyssnar på detta om och om igen.
Är helt fucked up i huvudet efter den sinnesjukt långa resan igår. Med min tur så är det ju inte så konstigt att tåget går sönder mitt ute i skogen. Missar anslutningståg och det hela slutar med taxi från Arvika till Oslo med fyra män. Fatta man ju. Fick mig lite sömn i taxin som tur var så jag orkade med diverse bestyr när jag kom hem.
Sedan pinade jag mig igenom århundradets tråkigaste arbetsdag, kom hem och fick korv och makaroner- det räddade mig.
Nu har jag dött en aning, drunkar på Wikipedia och funderar på att sjukskriva mig- För evigt.

Den här tisdagen är fan hemsk.

Allt har ett pris.

När jag var liten, fel, läs när jag var mindre, så brukade jag sucka över om något var slut, exempelvis biljetter till en konsert eller nått annat jag ville se. Men, det sjuka är att allt har ett pris, allt är till salu för sitt pris. Nu kan ju saker bli mycket, mycket dyrare om man vill ha något som officiellt är slut. Någon som jag anser vara lite av en exprt när det gäller att få tag på slutsålda saker är Daddy DJ, förra årets P&L festival är väl bara en grej. Biljetterna var slut. För länge sedan, dagen före festivalens början kommer den jäveln på att han vill ha biljetter för att han "måste" se Roky Erickson, några samtal senare hade han fått de biljetter han önskade, och jag ska tillägga, det var inte på svartabörsen. 
//
Nu var det ju inte riktigt det här jag menade från början. Utan andra saker, man betalar alltid ett pris. Sen i efterhand så kan man inse att det inte var värt det. Man kan säga att det är lite av vad jag sysslar med nu, för några månader sen gjorde jag en grej, som jag just då inte reflekterade så mycket över, sen gick det ett tag och jag kom på att det var nog en jäkla bra grej jag gjorde. Tills nu. Typ. Har väl flackat i landet mittemellan ett tag, levt på hoppet eller vad ni nu kallar det. Men nu har jag ju insett hur dumt det hela var, och priset jag får betala för vad som var, är det inte värt. Inte på långa vägar. Inte alls. Priset är för högt, men det visste jag redan från början om någon hade väckt mig, eller om jag hade insett att det var dömt att misslyckas. Men, å andra sidan. Man måste ju även våga för att kunna lyckas. Man skulle kunna jämföra priset med att ett Jenka tuggummi skulle kosta 100 spänn. Så klart helt ovärt det. Endå köpte jag min dumma fan det, och nu har jag inte pengar till mat. Typ där. Dålig jämförelse men ni förstår nog. 
//
Så medans jag sitter och betalar för mina mindre lyckade idéer så lever någon annan loppan. Lever livet som om morgondagen inte fanns. Lever livet jag trodde jag skulle leva. Men jag betalar istället. Fatta man ju.
//
Smarta människor lär av andras misstag, jag lär av min egna. 

Gävles vackraste.

Min favoritplats i Gävle... 

Visst är det så?

Ovisshet får mig att vilja spy. Jag mår illa i den bemärkelsen - att jag vill spy. 
Jag hatar det här. Hatar. Hatar. Avskyr. Bland det värsta jag vet. 
//
Men jag hoppas, och ber.  av hela mitt hjärta. Och då menar jag det, av Hela mitt hjärta. men det är nog kört nu. Jag tror tåget har gått. Fan. Fan. Fan. 
//
Men jag är ju absolut inte oskyldig jag heller. Långt ifrån. 
//
Snälla. Säg att det inte är som jag tror. Snälla säg att det inte är sant...

Morning glory

Kryper ut ur mitt skal, vart har jag varit den senaste tiden? Gnuggar mig i ögonen och kravlar ut, vem är det som har bott i min lägenhet de senaste dagarna? Det är en bomb som har briserat och jag kan inte förstå varför det blev såhär. Och varför vaknade jag nu? Har jag gått i dvala utan att se min egen skit i flera dagar, kanske veckor, varför vaknar jag nu?
//
En plötsligt ringning på ytterdörren påminner mig igen, någon ringde på dörren! Jag bryr mig inte ens om att slänga en blick i varken spegeln eller i titthålet, utan öppnar bara dörren. Jag ser förmodligen ut som det vrak jag är, efter att ha gått i ide. 
//
På andra sidan dörren, står du. Du, i din perfektionism. Du avfyrar ett bländande leende och räcker över en plastpåse från Ica. Din kropp har aldrig sätt bättre ut och din lukt har aldrig lika fort lamslagit mig, jag tar inte ens emot påsen du räcker mig, din blick följer mig upp och ned och tillslut suckar du och tar ett kliv in i lägenheten. Jag vänder mig om du jag kan se hur du avfyrar ett snett leende - leendet so jag älskar. Kassen har nu tagit plats på golvet framför mig och jag behöver inte ens titta för att veta vad som är i den, där ligger allt som är mitt. Allt som är mitt och som du plockat ihop i din lägenhet. Nu är du här för att tömma min gömmor på allt som är ditt, allt som påminner om mig om dig ska försvinna. Du är här för att ersätta den lilla, utsuddbara punkten av blyerts med en ny, en stor och beständig som inte går att sudda ut. Du är här för en sista gång.
//
Jag måste sett mer eller mindre slaktat ut, och efter att ha gråtit nästan nån stop i en vecka så ser mina ögon förmodligen inte ut som dom brukar göra, hela jag skakar lätt av minsta lilla beröring från din sida. Jag vill bara spy när jag tänker på vad som hänt, och helst av allt vill jag bara dö.
// 
Innan du går vänder du dig om, ler åt mig igen och säger "kom". Jag tvekar, du upprepar "kom" och jag tvekar inte längre, jag nästan småspringer fram till din öppna famn, din famn som jag känner mig så hemma i, din famn som jag vet hur varenda millimeter känns. Jag drar in djupa andetag av din doft och jag känner hur tårarna återigen bränner innanför ögonen, men jag får inte börja gråta nu! Kan inte får inte. Var stark, orden rullar i min hjärna och jag blundar, kniper ihop ögonen hårt. Snart är omfamningen, kramen slut. Jag ser dig rakt in i dina isblåa ögon av stål. Du ger mig en kyss på pannan, säger inget, utan vänder bara om tar din påse och går. Stänger dörren om dig och sen kan jag sakta höra hur dina steg dör ut ju längre ned i trappan som du går.
//
Du är borta. Kvar är jag, med en påse som du packat ihop åt mig. Jag går till fönstret och ser en taxibil vänta, du hoppar in och försvinner. På bänken i köket ligger ett cigarettpaket som du glömt kvar, jag går fram och tänder en cigarett, känner igen doften och förknippar den med dig. Allting startade med en kyss, det var bara en kyss. Jag antar att jag ville för mycket, men allting startade med en kyss, varför slutade det såhär?
I min hjärna spelas en scen, jag ser när han klär av henne. Jag ser hur han låter hennes klänning falla till marken och jag ser hur dom lägger sig i sängen. Min mage vänder sig ut och in och jag vill inte se något mer, men filmen går vidare in min hjärna och jag vill inget hellre än att jag ska vakna upp ur denna mardröm. 
//

Stefan kan han...

se och lär!

http://www.youtube.com/watch?v=HfZhfgKUHpk




/Lina

Inte en bra dag.

Först dödade jag rent utsagt min dator, så nu ligger den helt tyst här bredvid. Den får hälsa på hos macdoktorn i morron, men han ville behålla min vän så länge så jag kände mig inte riktigt redo att lämna ifrån mig den än. En sist natt tillsammans måste jag ju få, det kommer ta sin tid innan han kommer tillbaka nämligen. 
//
Om vi ska ta det sanningsenligt också, så är det bara det att jag inte lyckas laga den själv, jag lyckas ju oftast fixa sådana saker själv, men nu vägrar den lilla jäveln att samarbeta, så i morron bär det av till sjukhuset för mac.
Tur att jag inte sitter helt i sjön. Tur att jag har en backup. Det är vad jag alltid har sagt, man ska aldrig bara ha EN av något. Aldrig. Inte ens av skor.
//
Sen gjorde jag en het highfive idag med en brännässla, så det har inte varit min dag idag. Oc än är den ju inte sluta så det kommer förmodligen bara bli värre. Underbart.
Skjut mig.

Monday madness



Jag har snart varit vaken en timme. Helt ärligt.
Jag är ledig idag. Och jag är uppe innan ens solen har värmt upp jordens yta. sjukt.

Idag ska jag resa hem, men inte förrän om några timmar.
Innan dess måste jag fördriva min tid med en massa måsten och uppgifter. Sånt är tråkigt, även om resultatet oftast blir bra.
Sedan vid lunchtid så rullar tåget mot norskland igen, skönt. Rutinerna måste in. Jag måste få lite struktur på min vardag nu, det är dags.
En lång och tråkig tågresa väntar, jag och mina tidningar och böcker.
Ska kanske köpa mig en tredje bok innan jag åker hem, en lite mer faktabok. Ska kolla utbudet...

Nej, nu måste jag sminka mitt bleka fejs och borsta gaddarna.

Ses i Norge!

/S.

Måndag igen.

Frukosten står på bordet framför mig och hånler, den börjar ta slut. Det betyder att hånleendet i yoghurten sitter i att jag måste gå och handla mat idag. Jag vill inte. Men hånleendet försvinner i samma stund som jag hotar med att slänga förpackningen i soporna och inte sortera, så att förpackningen inte får ett nytt liv. Då försvinner det där jävla leendet alla fall.

Igår. Satt jag och Greppo och fördrev våran tid på Waynes, åt varma mackor och jag drack te, medans Julia slog till på varm choklad med grädde. Och för Ems räkning kan jag meddela att hon fick så jävla mycket grädde, och för er som ine fattar något av grädden så kan jag säga att Em alltid ska ha "extra" mycket grädde".

Sen gick vi hem, jag la mig i soffan men förflyttade mig rätt snart till sängen, läste några kapitel i en bok, 14 år och till salu, innan jag somnade innan klockan 21 tror jag! Herregud, men sömnen har varit knapp den här helgen, så det behövdes. I lördags åkte vi ju från stan kvart i nio och igår kunde jag ju inte sova, vilket jag aldrig kan göra när jag har alkohol i kroppen. Min kropp kan inte slappna av, det slår aldrig fel och det absolut längsta som jag har mäktat att sova efter en krogkväll är halv 9, och då vaknade jag i chock. Det normala är mellan halv sju och åtta.

Veckan avslöjar inte för mycket. Plugg. Jobb. Jobb hela helgen också. Funderar på att ta ledigt från vanliga jobbet på fredag så jag kan sova långt på dan innan jag ska jobba natt. Men såna detaljer återstår att se...


Listan!

Btw. Jag fyller på min lista med konstiga sporter jag sett live. Haha, jag vet. Jag förlorade mitt liv för länge sedan, efter att jag publicerar den här listan ska jag gå och lägga mig i soffan och titta på Lassie.
//
  • Damhockey, slutspel, alltså en jävla massa lag som mötte varandra.
  • Baseball, jag var i Memphis så det var Memphis mot, för mig, okänt motstånd...
  • Am. fotboll finnkamp. Sverige vann med 14-0 om jag förstod poängräkningen... 
//
Sen kanske man bör räkna in typ, fyrspann och liknande också. Men eftersom jag är uppfödd som den hästtönt jag var så hör ju sånna sporter till. Liksom Shettisrace. 

Så.

Seriöst. Jag är bitter. Kanske lite av mitt bittraste. Gårdagen var faktiskt riktigt trevlig, tidig tripp till huvudstaden, lite span på grejer, mat match trevligt sällskap - trevligt helt enkelt. 
//
Något som var mindre trevligt, är när tittar på mina händer idag, och när jag känner min egen lukt komma ut ur munnen. Mina armar visar fortfarande tydliga markeringar från två av stadens krogar. Och det är inte längre roligt sär ute, helt seriöst - det suger och jag blir fruktansvärt less på det. Det är inte värt att slänga pengar på en utekväll - så otroligt ovärt.
//
Jag ska inte gå ut här i Gävle på ett tag nu. Och då kanske man ska tillägga att det nog är över en månad sen, förmodligen närmare två, jag sist spenderade en utekväll här. Nu har jag vissa problem med mina tankar, jag tänker sure - jag ska fan aldrig mer dricka alkohol. Det är ett dyrt nöje som sällan är roligt. Men så tänker jag på alla gånger det är roligt, alla gånger man viker sig dubbel av andra anledningar än att tömma magen, alla gånger man faktiskt har svinroligt. Är dom värda att ge upp? Svar nej. Jag vill ju gå ut ibland. Men inte när det ska vara på detta viset.
//
Sen kan jag och säga. Förlåt Alla inblandade för mobilterrorismen jag har utsatt er för i natt, och det gäller både folk i detta landet och i andra. Förlåt. Förlåt. Förlåt. Kan nog inte säga ordet för många gånger. Är det någon som inte bör ha rätt att använda en telefon efter två glas öl, så är det hon som sitter vid datorn nu.
//
When I say this is it, I really means this is it.

Var hon vackrare än mig?

Fan.
Imorrn måste jag har pizza, eller Max. Min kropp skriker efter det just nu.
Kvällen sög balle, min kropp hatar mig. Nu ska jag sova och glömma världen.
Kärlek. /S.

Älskling

- Stefan! Behind your back!
The shrimp is right behind you!

Well well...

Julia Says: NÄE! Äre Aqua nu?! ÄNTLIGEN!

25 minutes

Nu gråter kollektivet. En gruppgråt. Till 25 minutes. Inte en låt att leka med. Inte. I.N.T.E

Oh, Sandy

I remember all my life 
Raining down as cold as ice 
A shadow of a man 
A face through a window 
Crying in the night 
The night goes into 
//
Morning, just another day 
Happy people pass my way 
Looking in their eyes 
I see a memory 
I never realized 
How happy you made me oh Sandy 
//
[Chorus:] 
Well you came and you gave without taking 
But I sent you away, oh Sandy 
Well you kissed me and stopped me from shaking 
And I need you today, oh Sandy 

Har jag någonsin nämnt?

Att Vodkan är min bäste vän? Tror inte det. För då skulle jag ljuga. Men, jag skulle inte ljuga om jag säger att den har räddat mig många gånger. Den kanske inte är min bästa vän, men nog väl en mycket god vän. Mycket. Nu räddar den mig igen. Hej.
//
Vi har gjort Sthlm i den bemärkelsen att det blev en snabb lunch på Pizza Hut och att vi missbrukade Taxi. Sen såg vi mer eller mindre vältränade karlar slåss om en boll. Och därefter hängde vi i en studentkorridor likt en finlandsfärja, där ett påstått mord begåtts i förra veckan. Där käkade vi mat, innan vi begav oss hemåt i trygghet där vi hade allsång till Kings of Leon i bilen och tutade mer än nödvändigt när Ove, Ove, Ove Molin kvitterade till 4-4.
//
Väl i Gävle dumpade vi av Greppo och våran landslagsman i Andersbergs lite vackrare kvarter innan vi dumpade av mig själv i egen hög person hemma. Nu har jag intagit lite öl och några vodkaglas för mycket för mitt eget bästa, och klockan är ganska precis nio. Välkommen till en annan fyllecell av Gävle. 
//

Två kaffe och...

20 mils bilresa senare... Välkomna!   
Nu börjar vi. :)

Vacker

Lördagen har börjat.
Idag ska jag fira en nybliven 25åring. Och sedan ikväll ska vi ut och göra Gävles gator ännu en gång osäkra.
Bag i box och vodka redbull serveras som vanligt.

Och eftersom det är så jäkla kallt och tydligen ska bli höst nu så bjuder vi på min höstlåt.



Life on mars

Hemma i byn igen. Allt är precis detsamma, förutom att dom har asfalterat om 50% av gävles gator och höjt priset på Explorer på Systembolaget.
Och så är det sjukt kallt, såhär kallt är det inte i Oslo kan jag lova.
Mysdressen och raggsockorna är på, Idol rullar på tv och en påse Ahlgrens bilar är öppnad. Fredagsmys.
Imorgon är det andra bullar som gäller.

Letade långt in i arkivet idag, hittade en hel massa trevliga och framförallt gamla bilder so majg scannade in.
Nostalgi.
Det kan man inte tro, jag var faktiskt en jäkel på skridskor en gång i tiden. Även fast jag inte hade någon koll på kläderna... Nu är det tvärtom. Tack GUD för det!




See u.

/S.

Mission complete

Jag och S har gjort den här lilla staden idag. Jag började nästan gråta inne på Lindex efter att S hade tittat på varje BH två gånger och fortfarande inte ville ha någon, och meddelade att det bara var 20 minuter kvar på parkeringen så vi var tvungna att gå och lägga i mer, eftersom här skulle det shoppas minst en, helst två BH:ar, vilket är vad Sandra (och jag med för den delen) köper per år. Hur som helst, efter att vi tömt plånboken på alla mynt under guldpengarna så återvände vi till shoppingen, den här gången till Cubus av alla ställen. Och äntligen, där fick vi napp och två BH:ar, tre par trosor och fyra par strumpor senare var vi redo för att styra kosan mot Ica Maxi, vårat fd. andra hem.
//
Där shoppade vi tills jag åter igen nästan föll i gråt eftersom S inte hade någon struktur alls i sitt handlande, vi sprang fram och tillbaka åtskilliga gånger, när vi äntligen var klar där och S hade lyckats sno åt sig en tidning utan att betala var det dags för vårat andra, gamla hem. Systembolaget. Där känner vi oss som hemma, och efter en massa öl, en spritflaska och en bag in box (oh, yes it's a bag in box!) så traskade vi ut. Nästan hand i hand.
//
Sen dumpade S av mig utanför min dörr. 
//
Vad all denna alkohol tar oss så småningom, kan bli mycket intressant. Mycket. Så vi återkommer.
//
Love. A

for years, for you

//
I could say that I'll always be here for you, 
But that would be a lie and quite a pointless thing to do, 
I could says that I'll always have feelings for you 
but i've got a life ahead of me, I'm only 22, 
//
Since you've gone I've lost a chip on my shoulder, 
Since you've gone I feel like I've gotten older, 
And now you've gone it feels as if the whole wide world is my stage 
And now you've gone it's like I've been let out of my cage, 
//
You always made it clear that you hated my friends, 
You made me feel so guilty when I was running around with them, 
And everything was always about being cool, 
And now I've come to realise there's nothing cool about you at all, 
//
Since you've gone I've lost a chip on my shoulder, 
Since you've gone I feel like I've gotten older, 
And now you've gone it feels as if the whole wide world is my stage 
And now you've gone it's like I've been let out of my cage, 
//
Since you've gone I've lost a chip on my shoulder, 
Since you've gone I feel like I've gotten older, 
And now you've gone it feels as if the whole wide world is my stage 
And now you've gone it's like I've been let out of my cage 
//

Friday I'm in love!

Sista dagen på jobbet, för i helgen är jag, håll i er nu, LEDIG! Första helgen på i stortsett hela sommaren som jag är ledig en hel helg. Den ni! Så vi firar självklart, idag genom att importera Sandra till Sverige. Hon mäktade dessutom med att slänga sin dator i golvet på Oslos flygplats innan hon boardade planet. Men nu är hon hemma, i tryggt förvar på Bergsvägen. 
//
Sen, om ganska precis 24 timmar sitter vi, jag och greppo, i baksätet på en lite golf och flyger upp till huvudstaden och hoppas på att Tom får göra landslagsdebut. Sen hoppas vi på att Sthlm har något i shoppningväg att erbjuda också, vi har ju inte all tid i världen att göra stan, men vi hoppas på att snubbla över något innan vi köper världens största kaffe och beger oss till Öfvre för att se matchen.
//
Dock är det inte att förglömma. Arbetet idag först och främst. Sen går vi ned i natt. Men först jobb. Som vanligt. Jobbet kommer alltid först.
//
Första torsdagsölen - check!

I Helsingborg...

...kan man glömma det där med att ha en frisyr.
Här blåser det nämligen så fruktansvärt mycket att det är meningslöst att ens borsta håret innan man går ut.

Jag och Elin fick erfara imorse att det är fullt möjligt att stå helt still på en cykel i uppförsbacke, inte rulla bakåt minsta millimeter men däremot förflyttas i sidled, imponerande.
Tack havet och helsingborg för det!


/Lina


Fixa de där du...

Styr upp kablarna du.
//

Thursday doesn't even start

Vaknade innan klockan idag, det borde ju vara ett tecken på att mitt mission igår, med att sova ut, lyckades? Verkar onekligen så. Känns fruktansvärt bra i alla fall. Så bra att jag funderar på att ringa och väcka Julia. Men det ska jag inte göra då risken är stor att hon blir sur och stänger mig ute i några dagar, och det vill man ju inte riskera! Inte när vi ska gänga stadigt ikväll alla fall.
//
S kommer hem idag. Känns bra, då vet jag vart jag har henne. Vi har rätt intressanta sms-konversationer på jobbet också. Vi diskuterar allt från att stora redbullburkar ha dykt upp till att hon äter makaroner och pesto, däremellan klämmer vi även in att det är dags för en rejäl urspårning. Men framförallt gillar jag mitt sms här om dagen när S nyss meddelat att hon kommer hem och att vi ska ut. "Ska den där med också?" Och S fatta galloppen direkt, och meddelade den goda nyheten att den där är kvar och jobbar. Så vi kan leva helt fritt. Perfekt.
//
Nästan så att Lina borde lifta hem också. Nästan. Annars väntar vi gladeligen till den 19 dec kl 17:58 när hon rullar in på stationen.
//
Nu ska jag ta bort frukosten från bordet och göra mig klar för ett dagsverke. 
//
well well.

RSS 2.0