Circus Britney.

Britney är ett vrak, ett vrak som likt ett riktigt skepp har förstärkts där det förtillfället behövs. Man har bytt ut några plankor, slagit i ny spik där de gamla rostat sönder och man har målat skrovet med en fräsh färg för att täcka det gamla skavankerna. Man kan dra många liknelser mellan Briteny och TItanic, både två var unga och rätt så oerfarna, båda två var otroligt vackra, bägge hade fantastiska karriärer framför sig, och det var på allas läppar. Titanic var sin tids största mekaniska konstruktion, hon förknippades med sti och lyx, skeppet som kunde förverkliga drömmar. Britney och sin sida, var en av vår tids största musikaliska talanger, hennes första album sålde 27 miljoner exemplar, eller platina 14 gånger. Välj själv vilket som passar bäst.

Skeppet Britney var likt Titanic pågång att sjunka, man hade slagit i något hårt, för Titanics del ett isberg, för Britneys del vet jag inte vad det kan ha varit, men något fick henne att först spåra ur, och sen att löpa amok, hon rakade av sig håret, gick till attack med att paraply på bilar och söp sönder sig. Men hon har levt den amerikanska drömmen sedan hon var 17 år, vilket hon också sjunger i låten Piece of me. Kaptenen på Titanic drev skeppet för hårt, hon gick för fullt, hon sträckte ut över vad som såg ut att vara ett öppet hav under natthimlen, men farten kunde inte hanteras och man tog inte varningarna för isberg på allvar. Britney är ständigt pådriven av sin familj som sedan barnspen vallat runt henne på diverse olika talangshower och tävlingar, hur kunde de inte se i tid när det var påväg utför? Titanic, hon delade sig på mitten och försvann ner på botten, dit ingen männsklig varelse kan komma ned och återvända tillbaka levande. Briteny var på gång att dela sig i två delar och gå samma öde tillmötes på en botten dit man inte återvänder ifrån, i vad som såg ut att vara ett raserianfall kapade hon av sig sitt signum, sin långa man till hår, längre än så hann det aldrig gå. Någon hann dit i tid, och fixa till skavankerna och styra henne i hamn, Briteny är inte lagad, hon är bara tillfixad för att kunna visas upp och dra in pengar. Circus Britney har bara börjat.

Hon förlorade som bekant vårdnanden om sina två barn till exmaken Kevin Federline och hon blev även omyndigförklarad och på så sätt fick hennes pappa vårdnaden om henne. Det tror jag kan vara början till slutet för drottningen av pop. Utan att egentligen ha riktigt med kött på benen vågar jag påstå att jag tror att hon inte göra den här turnén frivilligt. Jag tror hon drivs att maktkåta galna människor som vill ha cash mellan fingrarna. Briteny drar in pengar, stora pengar och hon får inte ens rättigheterna att ha hand om sina egna pengar, hon får någon form av underhållspengar av sin pappa, som hon själv tjänat in åt honom. Och jag tror även att det är hans idé att driva runt Britney likt ett cirkusdjur i manegen. Men, tycker ni inte att man ser på Britney, hon ser inte ut att tycka det är speciellt roligt, hon har ingen glöd i ögonen och ingen gnista slår till så långt ögat når. Hon gör det här, för att hon måste. För att någon driver henne, hon bestämmer inte över sig själv. Liknelserna med ett cirkusdjur är påtagligt kännbara.

Hennes pappa kontrollerar varenda steg hon tar, han kontrollerar hennes mobil och vilken hon får och inte får prata med. Hon får inte köra bil, hon får inte träffa sina vänner om hon inte ber sin pappa om lov. Och det verkar inte ens som om att hon får gå ut utan han tillåtelse. Sist hon var i Sverige på turné var hon ute på stan och hon gömde sig inte bakom stora glasögon och skärmar hela tiden. Det lös om henne, hon var på toppen. Man ser skillnanden tydligt här, då var hon en stigande stjärna som levde. Nu är hon en hårt tyglad, föredetta stjärna som hålls hårt. För, tänk själva, visst om Britney skulle dö, så skulle dom fortfarande tjäna pengar på royalties, men vad är dom pengarna jämnfört med att driva runt en levande död på turné? Som dessutom lyckas med hit efter hit. det är pinsamt att se, man har bakat in henne i sin egen show, hon syns inte. Hon märks inte speciellt mycket, men hon är där. Hon ger cirkusen stjärnglans och hon gör det hon är piskad till att göra, mima. Dansa.

Efter att vi varit på cirkusen i måndags och haft förmånen att verkligen se allt på extremt nära håll så var den här känslan enorm, jag kände verkligen att detta kan bli den nya MJ. Och Em, mitt resesällskap för konserten, sa att hon gärna skulle vilja sitta ner och prata med Britney, umgås med henne och leva med henne för en dag. Och vet ni vad, jag tror att ingen annan än Em skulle vara utmärkt som sällskap till henne, jag tror hon skulle behöva en vän som lever på existensminimum (ursäkta Em) med hennes mått mätt, och ändå kunna ha så roligt som vi har. Jag tror hon skulle behöva en vän som tycker att hon är en fantastisk artist, en fantastik person, men skiter i hennes tillgångar och vad hon har för saldo på banken. Som skiter i vad Circus Briteny kan inbringa. Jag tror att hon behöver en sån vän, hon behöver en Em.

Annars tror jag att vi kommer att bevittna en stjärnas fall och bortgång. Hon har varit på toppen, och hon har brytits ned. Nu kan hon antingen ta sig samman, med hjälp av vänner och familj som verkligen vill hjälpa henne och som skulle ställa upp lika mycket om hon hette Alice och levde på landsbyggden, arbetade som kassabiträde på den lokala affären och inte hade varit på ett enda löp världen över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0